JohnnyCage

A Linux alapú PC-ket népszerűsíti a Transmeta Kínában

A processzorgyártó Transmeta Corp. megállapodást kötött a kínai Chinese 2000 Holdings-szal olcsó, Linux alapú PC-k, notebookok, és set-top boxok kifejlesztéséről és forgalmazásáról.

Az alacsony fogyasztású x86-os chipeket gyártó Transmeta a közelmúltban nem tudta megszerezni a vezető PC gyártók támogatását Crusoe processzoraihoz. A társaság most a Linux operációs rendszer iránti, dinamikusan növekvő ázsiai érdeklődésre kíván építeni.

A megállapodás keretében a Chinese 2000 Holdings a Transmeta saját Linux disztribúciójára, a Midori Linuxra épít rendszereket, a Transmeta pedig részesedést vásárol a kínai cégben. A Midori Linux alapú termékekből származó nyereséget a két társaság a szerződés szerint megosztja egymással.

Az új PC-k, notebookok, és set-top box készülékek elsősorban a kínai, hongkongi, és tajvani piacot célozzák.

Az ázsiai felhasználók körében az utóbbi időben jelentősen megnőtt a Linux alapú rendszerek iránti kereslet, mivel ezek a szabadforrású megoldások nem tartoznak amerikai óriáscégek tulajdonába. A kínai kormány például saját Linux projektet támogat Red Flag néven, Thaiföldön pedig a HP kínál olcsó, Linux alapú notebookokat.

"A Transmeta egyedülálló ismerete a mikroprocesszorok, rendszerszoftverek, és a Linux operációs rendszerek terén a Chinese 2000 Holdings ázsiai tapasztalatával egyesítve igen komoly előnyöket rejt magában" - mondta Matthew R. Perry, a Transmeta vezérigazgatója. "Együtt egy átfogó, Linux alapú rendszert tudunk kínálni a felhasználóinknak" - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #12
    Nagyjából jól emlékeztem és mindenki rájött, hogy miről van szó. Akkor meg? :-P
  • Pheel #8
    Teljesen logikus lépés, elvégre Mr. Linus Towards mindkét cégben érdekelt (jó a Linux nem cég, de akkor is az ő gyereke). Ugyanolyan, mint ha a MS az XBox mellé a Windowst ajánlja.
  • mad mind #7
    Tényleg nincsen velük baj amíg konnektor van a közelükben, de anélkül max másfél óra a kapacitás, ami semmi. Ez saját tapasztalat, bár lehet, hogy az általam használt IBM laptopok a szarok.
  • b #4
    basszus, sárga testvéreink legyúrnak minket!