Spencer

A közeljövő új Nvidia grafikuschipjei

Az egyik német website munkatársainak sikerült megszerezniük a legfrissebb Nvidia ütemtervet, melyből többek közt kiderül, hogy a világ vezető grafikuschip fejlesztő cége az NV40 és az NV45 fejlesztési kódnevű grafikus processzorok mellett a közeljövőben NV41, NV42 és NV43 típusjelzésű chipeket is piacra kíván dobni, illetve, hogy NV36, valamint NV36X néven új középkategóriás grafikus megoldások is várhatók a vállalattól.

Az említett újdonságok közül értelemszerűen az NV36 bemutatkozására kerül majd sor leghamarabb, várhatóan heteken belül. Az NV36-ról mindeddig vajmi kevés hivatalos információ látott napvilágot, azonban szinte biztosra vehető, hogy ezen középkategóriás új grafikuschip az NV35 leszármazottjának tekinthető, vagyis a két chip nagyjából olyan rokonságban van egymással, mint az NV31 és az NV30. Egyes források szerint elképzelhető, hogy az NV36 nem lesz több, mint egy 400/800 MHz-es frekvencián járatott GeForce FX 5600 Ultra grafikus megoldás. Ezt követően valamikor a jövő év első negyedévében esedékes az NV36X bemutatkozása, mely újdonság az NV36 kis mértékben továbbfejlesztett változatának lesz tekinthető.


CHAINTECH A-FX80 (GeForce FX 5800, DDR II, 128MB)

A friss roadmap szerint megállták a helyüket azon korábbi pletykák, melyek szerint az Nvidia következő csúcskategóriás grafikus processzora, az NV40 az idei év legvégén, illetve a jövő év legelején fog debütálni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az NV40 az Nvidia szerint mintegy kétszer nagyobb teljesítményre lesz képes, mint elődje, az NV35, és valószínűsíteni lehet, hogy tömeggyártása idén ősszel fog megkezdődni, még pedig az IBM East Fishkill-i gyártóüzemében.

2004 második negyedévében érkezik az NV36-os sorozat leváltására hivatott NV41-es grafikus processzor, valamint az NV34 fejlesztési kódnevű GeForce FX 5200 örökébe lépő NV43. Valamikor 2004 közepén esedékes az NV42 bemutatkozása, mely chipről jelen pillanatban lényegében még semmit sem lehet tudni, legfeljebb annyit, hogy az NV43 egy némileg módosított verziója lesz. Végül pedig említésre méltó, hogy az Nvidia - tartva magát a hathónapos termék életciklushoz - már 2004 közepén be kívánja mutatni következő high-end kategóriás grafikuschipjét, az NV45-öt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Borg #3
    "A friss roadmap szerint megállták a helyüket azon korábbi pletykák, melyek szerint az Nvidia következő csúcskategóriás grafikus processzora, az NV40 az idei év legvégén, illetve a jövő év legelején fog debütálni."

    Ezzel a kijelentéssel az NV35öt is egy kalap alá sorolta az NV30al... magyarán "rakás szar lett, nyomjuk helyette gyorsan az újat...."

    Bár képesek lennének már valami rendes megoldásra, ami nem csak csalással éri utól a konkurrenciát...
  • magyar ember 2 #1
    Inkabb 1et barkacsoljanak, de az jo is legyen!