JohnnyCage

A DDR400 kibővítéséről szavaz a JEDEC

A JEDEC Solid State Technology Association szövetség a közeljövőben olyan bővítésekről szavaz, amelyek lehetővé teszik a DDR400-SDRAM technológia szerverekben való alkalmazását.

A különböző DRAM technológiák fejlesztésével, szabványosításával, hitelesítésével, és népszerűsítésével foglalkozó JEDEC (Joint Electric Device Engineering Council) Solid State Technology Association szövetség a közeljövőben szavazást tart azon megoldások elfogadásáról, amelyek kibővítik az egyre általánosabban elterjedő DDR400-SDRAM memória szabványt. A bővítés célja, hogy a DDR400 a jövőben a szerverekbe is bekerülhessen.

Az általános PC-kbe szánt DDR400-SDRAM technológia jelenleg nem rendelkezik ECC (Error Correction Code - hibajavító kód) funkcióval, amely hiányosság jelentősen lecsökkenti a megoldás értékét a szerver alkalmazásokban. Egyes hírek szerint a DDR400 ECC specifikációja gyakorlatilag már készen áll, és a DRAM-gyártók csak a JEDEC jóváhagyására várnak. A technológia elfogadásával a memóriagyártók hamarosan kiadhatják ECC támotgatású DDR400-SDRAM chipjeiket és moduljaikat.

A szerverekbe szánt alaplapi chipkészleteket gyártó Santa Clara-i (Kalifornia) ServerWorks már korábban bejelentette, hogy a társaság támogatni fogja megoldásaival a DDR400 technológiát. A DDR400 egyes elemzők szerint az idei év végére széles körben elterjed a PC-kben, és a teljes DRAM piac 40 százalékát fogja képviselni.

A memóriagyártók azt remélik, a DDR-II megjelenése előtti utolsó általános DRAM szabvány az alkalmazásával elérhető teljesítménytöbblet miatt jelentős növekedést fog eredményezni a memóriák iránti keresletben, és segít a társaságoknak kilábalni a nehéz helyzetből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!