JohnnyCage

Az Intel 100 millió dollárt fektet az Elpidába

A világ legnagyobb chipgyártójaként ismert Intel Corp. kedden bejelentette, hogy 100 millió dollárt kíván fektetni a japán memóriagyártó Elpida Memory-ba.

Az Elpida, amely a japán NEC és Hitachi cég fele-fele arányban birtokolt közösvállalkozása, az utóbbi időben befektetőket keresett legkorszerűbb gyárának kibővítéséhez, amely lehetővé teszi, hogy a társaság a közeljövőben stabilizálja anyagi helyzetét, és nyereséget termeljen. Az NEC és a Hitachi az Intel befektetése mellett további 80 millió dollárt fektet a vállalkozásba.

Az Elpida az eddig megszerzett 30 milliárd jen mellett további 50 milliárd jennel kívánja megemelni tőkéjét, hogy megfelelő anyagi hátteret szerezzen a nyereséges működéshez. "A mostani lépéssel megkezdődött az a tőkeemelés, amelynek célja gyártókapacitásunk bővítése" - mondta Yukio Sakamoto, az Elpida elnöke.

A világ ötödik legnagyobb memóriagyártója az Intellel közösen kiadott sajtóközleményében bejelentette, hogy a chipóriás 100 millió dolláros befektetése a januárban üzembe helyezett, 300 mm-es alapanyagokat használó hiroshimai chipgyár bővítését szolgálja.

Az Elpida vezető szerepet tölt be a DDR2-SDRAM memóriák kifejlesztésében, a chipóriás Intel pedig szövetségest keres a következő generációs megoldások minél előbbi bevezetéséhez. Az Intel kezdetben elsősorban a nagyteljesítményű munkaállomások és szerverek piacán kívánja bevezetni a DDR2 technológiát.

A mostani megállapodás szerint a két cég megosztja egymással a DDR2 technológiával kapcsolatos ismeretanyagát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!