JohnnyCage

Intel: 3 új Centrino, jelentős árcsökkentések

A chipóriás Intel három új modellt adott ki a Centrino platform alapjául szolgáló Pentium M processzorokból, ezzel egyidőben pedig lecsökkentette a korábbi változatok árát.

Hétfőn az előzetes várakozásoknak megfelelően három új Pentium M mobil processzor jelent meg. Az 1,6 GHz-es Pentium M változatot az 1,7 GHz-es modell váltotta le a csúcskategóriában, a kisméretű notebookok szegmensében pedig az 1,2 GHz-es alacsony, illetve 1 GHz-es ultralacsony fogyasztású változatok jelentek meg. A két alacsony fogyasztású változat ezidáig 1 GHz-es, illetőleg a 900 MHz-es órajellel volt kapható.

A Centrino platform a Pentium M processzor mellett a hozzávaló Intel 855-ös alaplapi chipkészletből, valamint az Intel Pro Wireless 2100 802.11b drótnélküli hálózati moduljából áll.

A chipóriás Intel a Pentium M chipek teljesítményének növelésével igyekszik tovább fokozni a márciusban kiadott Centrino megoldások egyébként is jelentős népszerűségét. Az Intel szerint jelenleg mintegy 58 féle különböző Centrino alapú notebook modell kapható, és ez a szám az év végéig 125-re emelkedik.

Ami az árat illeti, az új csúcsmodell, az 1,7 GHz-es változat 637 dollárba kerül minimum ezres tétel megrendelése esetén. Az 1,2 GHz-es alacsony, valamint 1,0 GHz-es ultraalacsony fogyasztású verziókért 284, illetőleg 262 dollárt kér a társaság. Az 1,6 GHz-es Pentium M ára 34 százalékos csökkenést követően hétfőtől már csak 423 dollár. Az 1,5 GHz-es modell ára 31 százalékkal mérséklődőtt, így a korábbi 423 dollár helyett most 294 dollárért kapható, a leglassabb, 1,4 GHz-es változat ára pedig 294 dollárról csökkent le 241 dollárra (18 %).

A Pentium M processzort is tartalmazó Centrino csomagok ára 14-30 százalékkal csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!