Spencer

Késik a GeForce FX 5900-as kártyák piaci bemutatkozása

Az Nvidia munkatársai túlzottan optimistán nyilatkoztak akkor, amikor a közelmúltban azt mondták, hogy a GeForce FX 5900 sorozatú videokártyák lényegében az NV35 fejlesztési kódnevű GPU hivatalos bejelentésével egy időben meg fognak jelenni a piacon, ugyanis jelenleg még a világ egyetlen régiójában sem kaphatók ilyen kártyák.

A helyzet jelenleg az, hogy Japánban is várhatóan csak június végén jelennek meg az első GeForce FX 5900-as grafikuskártyák, ami arra enged következtetni, hogy az európai és amerikai piacokon csak valamikor a nyár közepén találkozhatunk majd ilyen termékekkel. Ismeretes egyébként, hogy Japánban általában hosszú hetekkel korábban jelennek meg a forgalomban a legfrissebb hardver újdonságok, mint a világ más részein.


ASUS V9950 - speciális réz hűtőrendszerű, ezért csak egyslotos FX 5900

Tudni lehet, hogy az első NV35 alapokon nyugvó GeForce FX 5900-as videokártyák az ASUSTek Computer tálalásában kerülnek majd piacra, ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy ezen újdonságok a debütálás pillanatában csillagászati árakon lesznek elérhetők. Egyes elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az Nvidia a GeForce FX 5900 kapcsán könnyen ugyanabba a hibába eshet, mint a nem is olyan rég csúnya véget ért GeForce FX 5800 esetében, vagyis, hogy a tervezettnél csak jóval később tud előrukkolni újdonságával, még pedig meglehetősen borsos áron. Becslések szerint a 256 MB DDR SDRAM memóriával szerelt csúcskategóriás GeForce FX 5900 Ultra típusjelzésű kártyák ára a kezdeti időszakban 585 dollár, vagyis mintegy 125 ezer forint lesz. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a GeForce FX 5900 elődjénél jóval meggyőzőbb teljesítménnyel és halkabb hűtési rendszerrel rendelkezik, illetve, hogy az Nvidia nagyon fogadkozik, hogy június-júliusban mindenképp forgalomba fog kerülni, tehát még véletlenül sem kell 4-5 hónapos csúszásra számítanunk.

A legújabb GeForce FX grafikuskártyák megjelenésének késése egyébként annak tudatában mindenképp érthetetlen, hogy az Nvidia állítólag már januárban megkezdte az NV35-ös GPU-k tömeggyártását, tehát mára elméletileg már rengeteg ilyen grafikus processzornak készen kellene lennie. Egyes források szerint a gyártók azért várnak a GeForce FX 5900-as kártyák piacra dobásával, mert előbb valahogy el szeretnék adni a raktáraikban maradt GeForce FX 5800-as termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RelakS #53
    Melyik soromhoz is írtad?
  • Bandit21 #50
    Nem vsztetél sokat, mintahogy mi sem az elvesztésével...
  • RelakS #48
    Mivan, megint töröltek? :)
  • RelakSfromhome #45
    Nem rossz tipp, akár igaz is lehet ;)
  • Bandit21 #43
    Igen, remélem így lesz és minél hamarabb visszatérsz oda ahonnan nemrég előbújtál...
  • Bandit21 #39
    Ha jól látom "kedvencünket" megit eltávolították csak így tovább...
  • Bandit21 #38
    Hehe.
  • RpPRO #35
    Bandit21, remelem, nincsenek azert almatlan ejszakaid atinever csoka miatt. :DD Neha ugy erzem, kicsit uldozesi maniad van. :)) Szal bizonyitek kell, nem igeret? Fx gyorsabb es punktum!! :DDDDDD
  • RelakS #34
    Moderátor erre nézett, és amit gondolt, azt kimoderált. Az más kérdés, hogy nem végzett teljes munkát, mert a reagálásokat is ki szokás szedni :)
  • Bandit21 #33
    Hmm. Na most akkor mi a f@sz van?
    atineverkém, észrevették, hogy káros vagy az egészségre és kivontak a forgalomból, vagy beszéltél a rendszergazdival, hogy tüntessenek el innen mert lincshangulat van? Vagy esetleg te vagy a rendszergazda?
    A vitám amit belinkeltem is érdekesen alakult, (http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=27689), uais eltűnt onnan is a két utolsó (amúgy ez jó jelző más szemponból is rád) irományod. Érdekes mintha magammal beszélgetnék, sőt "idézek" is tőled, csak az üzeneted tűnt el. Itt is "hiányoznak" nagyszerű irományaid.
    Ha lehetne kérni vmelyik tisztelt Supergamez "vezetőt", h vmiféle magyarázatot adjon azt megköszönném, mert így elég érthetetlen a helyzet.