JohnnyCage

A RealNetworks áttér a Rhapsody zeneszolgáltatásra

A társaság a jövőben nem forgalmaz zenéket a MusicNet rendszerén keresztül, hanem inkább a Listen.com Rhapsody zeneszolgáltatását támogatja, amely igen kedvező árakkal igyekszik felhasználókat szerezni.

A RealNetworks a RealOne Rhapsody név alatt tervezi beindítani a Listen.com Rhapsody rendszerére épülő online zeneszolgáltatását. A lépéssel egyidőben a Listen.com 99 centről 79 centre csökkentette a letölthető, és audió CD-re is írható zeneszámok árát, amely jelenleg a legalacsonyabb ár az online zeneszolgáltatások körében.

A RealNetworks várhatóan a harmadik negyedévben zárja le a Listen.com megvásárlási tranzakcióját. Az online médiaóriás áprilisban 36 millió dollárért szerezte meg a magánkézben lévő társaságot. A RealNetworks mostani lépése alátámasztja az elemzők feltételezését, amely szerint a médiaóriás inkább az újonnan megvásárolt Rhapsody-t részesíti előnyben a társaság közreműködésével kifejlesztett MusicNettel szemben, amelynek a Real résztulajdonosa.

A MusicNet a RealNetworks, Bertelsmann Music Group (BMG), Warner Music, és EMI Group cégek közösvállalkozása. A fizetős zeneszolgáltatás, akárcsak a Pressplay, ezidáig nem aratott sikert, és nem sikerült elhódítania az igyenes fájlcsere hálózatok felhasználóit.

A MusicNet esetében "egyszerre voltunk technológiai szolgáltatók, partnerek, befektetők, és kiskereskedők. A jövőben a kiskereskedelemmel azonban nem kívánunk foglalkozni" - mondta Dan Sheeran, a RealNetworks marketing elnökhelyettese.

A RealOne Rhapsody-val a RealNetworks a jelenleg mintegy 1 millió felhasználóval rendelkező szolgáltatását igyekszik kibővíteni. A Rhapsody 9,95 dolláros havidíjért mintegy 330 ezer zeneszámot tesz elérhetővé a felhasználó számára. Ebből jelenleg 200 ezer zeneszám érhető el audió CD-re való felíráshoz 79 centes darabáron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!