Spencer

A "p" betűt tartalmazó e-maileket blokkolja a Trend Micro szoftvere

A Trend Micro eManager nevezetű e-mail biztonsági szoftverének egyik legújabb frissítése komoly galibákat okozhat, ugyanis a frissítés telepítését követően a szoftver nem csak a spameket, vagyis a reklámokat tartalmazó kéretlen elektronikus leveleket blokkolja, hanem érdekes módon a "p" betűt tartalmazó e-maileket is.

Mike Sweeney, a Trend Micro szóvivője elmondta, hogy a p védelmi hibának nevezett probléma az eManager legutóbbi spamellenes frissítésének a része, és nemcsak a bejövő, hanem a kimenő, p betűt tartalmazó elektronikus leveleket is blokkolja és karanténba helyezi. A Trend Micro időről időre kiad olyan szoftverfrissítéseket, melyek a legújabb kéretlen e-mailek ellen is védetté teszik a felhasználókat, a mostani frissítéssel azonban alaposan mellélőtt a cég.

Sweeney elmondta, hogy az említett frissítés kiadását követően azonnal több felhasználó jelentkezett a Trend Micro-nál, és a szoftver nem megfelelő működésére panaszkodott. Sweeney elismerte, hogy a p betűs probléma több mint kínos, azonban a cég mentségére legyen mondva, hogy alig másfél órával a hibás frissítés után már elérhető volt a javított, 916-os frissítés, melyben már kijavították a p védelmi hibától. A szóvivő elmondta, hogy a hiba nem érinti a Trend Micro vírusirtó programjait, valamint utalt arra, hogy az eManager semmilyen összefüggésbe nem hozható a cég vadonatúj Spam Prevention Service nevezetű szolgáltatásával. Ismeretes, hogy ez utóbbi, heurisztikus elven működő spamellenes megoldást márciusban jelentette be a Trend Micro.

A cég szerint vélhetően nagyon kevés, maximum néhány tucat felhasználónak okozhatott kisebb-nagyobb nehézségeket a p védelmi hiba, melynek létezéséről egyébként a Trend Micro azonnal értesítette az eManager forgalmazókat és felhasználókat. Sweeney elmondta, hogy a hibás frissítés természetesen lekerült a Trend Micro internetes oldalairól, és arra kérte az érintett felhasználókat, hogy - amint lehet - telepítsék a javított, 916-os frissítést. Említésre méltó, hogy a Trend Micro-nál alapos vizsgálatot kívánnak folytatni az üggyel kapcsolatban, és a tesztelési szabályok szigorításával mindenképp elejét szeretnék venni annak, hogy hasonló szarvashibák a jövőben újfent előfordulhassanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e-jay #6
    :: Palace Portal ::
    A Warez Alliance tagja.
    Albumok, Maxik, Single-k, Oldiezok, mindössze 160Ft+ÁFÁ-ÉRT! Ezt a lehetőséget te sem hagyhatod ki!
    http://palace.cjb.hu
  • Flashy #5
    "kerjuk hogy a javitasig ne hasznaljanak p betut a leveleikben. a kenyelmetlensegekert elnezesuket kerjuk"
  • RelakS #3
    Bunkó vagy, Bágzi :D