JohnnyCage

50 millió dollárt töltött újra a Mátrix az Atarinál

Európa legnagyobb játékkiadója, az Atari pénteken bejelentette, hogy "Enter the Matrix" című játékprogramja egy hét alatt 1 millió példányban kelt el, és 50 millió dollár bevételt hozott.

Az Enter the Matrix május 15-én jelent meg a boltokban, és világszerte vezeti a játékszoftver eladási toplistákat. A Mátrix témáját feldolgozó játék, amely egyébként egy időben jelent meg az óriási sikert aratott film második részével több, mint 1 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban és Európában egyetlen hét leforgása alatt.

A játékprogram egy hét alatt több, mint 50 millió dolláros bevételt termelt a francia-amerikai játékkiadónak, amely a közelmúltban vette fel a nagy múltú Atari nevet az Infogrames helyett. A kedvező eladási eredmények következtében a társaság részvényárfolyama is jelentősen megemelkedett.


Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Jada Pinkett Smith, Hugo Weaving, Monica Bellucci és Lambert Wilson

A kereskedők szerint megnyugtató, hogy az Enter the Matrix a meglehetősen kritikus bemutatók ellenére is jól fogy. Az elemzők szerint az Atarinak szüksége is van a játék erős kezdeti eladásaira, mivel hamarosan egy másik sikervárományos, a Tomb Raider 6 is megjelenik a boltokban.

"Jó eladási teljesítmény a csalódást keltő játékbemutatók, éles kritikák, és kedvezőtlen értékelések után, de semmi szenzációs" - mondta egy elemző az Enter the Matrix kezdeti eladásairól hozzátéve, hogy a játékprogramok eladásaik 25 - 30 százalékát általában már az első héten elérik.

Az elemzők szerint a játék eladásai kulcsfontosságúak az Atari jövőjét illetően, főként mivel a társaságnak jelentős hiteleket kell visszafizetnie az elkövetkező két évben.


Az ikrek (Adrian és Neil Raymen) trendi cipőben pózoltak a cannes-i bemutatón

Az Atari szerint az Enter the Matrix 1 milliós eladásainak 60 százalékát az amerikai, 40 százalékát pedig az európai piac tette ki. A társaság mintegy 4 millió darabot szállított a játékból a kereskedőknek, és az elemzők szerint a kiadónak mind a 4 milliót el is kell adnia ahhoz, hogy megtérüljön a játék kifejlesztési költsége.

A kedvezőtlen játékbemutatókról kérdezve az Atari szóvivőnője elmondta, hogy a társaság szerint az 1 milliós első heti eladás önmagáért beszél.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tiby #22
    Szerintem király a game
  • Aquli #7
    Lattam a jatekot, gyonyoru grafika, elvezetes harc, de ennyi. Egyebkent egy NAGY NULLA! EGY NYIL MUTATJA HOGY MERRE KELL MENNI NEVETSEGES!!!
    talan ha lettek volna terebelyes, elagazasokkal teli palyak, nehany NPC, es nemi karakterfejlodes, + fejtorok a palyan, akkor egy nagyon utos game lehetett volna. Igy csak egy csilli-villi verekedos szar.
  • [HUN]PAStheLoD #3
    ja
  • TheGOro #2
    Nagy múltú, viszont baljós név ez. :D