Spencer

2005-2006 körül érkeznek az újgenerációs játékkonzolok

Az előttünk álló néhány évben mindhárom nagy játékkonzol gyártótól, a Sony-tól, a Microsofttól, valamint a Nintendo-tól is várható egy-egy vadonatúj konzol, azonban a napokban zajló E3 (Electronic Entertainment Expo) szakkiállításon egyelőre vajmi kevés konkrétumot lehetett hallani ezen újgenerációs játékgépekről.

Ezen termékek esetében áltagosan négy-ötéves életciklussal számolnak a gyártók, ami a Sony esetében konkrétan azt jelenti, hogy a 2000-ben bemutatott, és azóta óriási karriert befutott PlayStation 2 utódja leghamarabb 2005-ben fog bemutatkozni, vagyis még legalább két évet kell várnunk az újabb PlayStationre. Szakértők szerint több mint valószínű, hogy a gyártók szigorúan ragaszkodni fognak a korábban eltervezett termék életciklusokhoz, ugyanis egy a piacra esetlegesen túl korán bevezetett új játékgép lényegében teljesen padlóra küldi az elődmodellt, mely ily módon nem képes kitermelni a tőle elvárt bevételt és nyereséget.


Az E3-nak helyet adó Los Angeles Convention Center

Bár az idei E3 szakkiállításon nem sok friss információt lehetett hallani az újgenerációs konzolokról, a gyártók egy-egy hírmorzsát azonban megpróbáltak elejteni. Így például kiderült, hogy a Sony, az IBM és a Toshiba által közösen fejlesztett Cell processzor fejlesztési munkálatai olyannyira elhúzódhatnak, hogy a nagy teljesítményű chip esetlegesen nem is kerül majd be a következő generációs PlayStationbe. A Cell chip PlayStation 3-ban történő debütálását egyébként az is aláássa, hogy a processzor előállítása 2005-ben várhatóan még túl drága lesz ahhoz, hogy egy nagy darabszámban forgalomba hozandó játékgépben alkalmazzák.


Gran Turismo 4 PlayStation 2-esen

"Óriási összegeket fordítunk a Cell mikroprocesszor fejlesztési munkálataira, azt azonban egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy az új chip pontosan mikor és milyen formában jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban" - nyilatkozta Kaz Hirai, a Sony Computer Entertainment (SCE) amerikai részlegének elnöke. Javában folyik egy új Sony játékkonzol fejlesztése, viszont a piacon egyelőre még az óriási tartalékokkal rendelkező, jelenleg kapható PlayStation 2-re koncentrálunk - tette hozzá Hirai.

Egyes szakértők úgy vélekednek, hogy a Sony akár 2006-ig is meghosszabbíthatja a PlayStation 2 életciklusát, ezzel szemben a konkurens Microsoft és Nintendo 2005-ben várhatóan mindenképp bemutatja majd legújabb konzolját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CSOCSO #16
    versio nyugodj már le.. ms nem esik pofára mert felvásárolja a szaros sonyt ahogy van... simán csődbe viszi a gecibe..felvásárolja akonamit.. ea-t +egy két véget és annyi mindenkinek...
    uj ps3 nem másolhato akkor nem lesz annyira keresett..jobban meggondolják melyik konzolt vegyét.. persze ps2-t ha nem másolhatnák azért az első lenned de nem ennyire... a másik hogy x is tanul a hibáibol hisz szegények most szálltak be és a nintendonak csak észhez kell térnie.. ez már nem a SNES időszak....



    Cell se lesz és hogy sikitoztál hogy hhúú milyen fasza kurvajo lesz és hioggyjük el hoyg lesz MINDENKI téved CSAK TE tudod hogy mi van...eddig semmi nem jött be amit mondtál...
  • Shadow_THH #12
    A Sega van csődben nem a Nintendo :)
  • CHEAPBOY_GA #6
    :))))
  • CHEAPBOY_GA #5
    Na csodbe ment a Nintendo ugye? Nincsenel tartalekaik mi? Akkor miert is azoknak lett igazuk akik azt mondtak jon az Uj Nntendo majd, kozel sincsenek csodben.. cumi.
  • magyar ember 2 #3
    A mai esti mese is megvolt, mosma' mehecc aludni. :)
  • versio #2
    jövöre itt lesz meglátjátok , ez a sok szöveg mind fakeinfo
    a m$ meg a nintendo szop akkorát mint torkosborz :DDD
    jövö év elején már müködni fog a CELL chipgyár , kérdem én minek ha nem lesz kiadva
    jönni fog és lerombol mindent ami eddig létezett..
  • Csudri #1
    Ez a Cell processzor nagyon DNF szagú!