JohnnyCage

Média szerver szoftver a Longhornban

A szoftveróriás Microsoft a napokban megrendezett WinHEC konferencián ismertette azon terveit, amelyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a 2005-ben megjelenő Windows XP utód Longhorn otthoni szórakoztatóközponttá változtatásában.

Mint a redmondi (Washington) székhelyű szoftvercég egyik vezetője elmondta, a Longhorn minden médiafájlt meg fog találni az otthoni médiahálózaton függetlenül attól, hogy az milyen formátumban található meg, és milyen DRM digitális másolásvédelmi rendszerrel van ellátva.

A 2005-ben debütáló Windows változat számos formátum között képes lesz átkonvertálni a tartalmakat, a szabadalmaztatott média technológiák támogatása pedig a plug-in kiegészítőkkel válik majd lehetővé, mondta Jason Flaks, a Microsoft eHome részlegének egyik szakértője. A Microsoft azt is szeretné elérni, hogy a Longhorn az összes ismert DRM másolásvédelmi technológiát támogassa, és képes legyen oly módon megváltoztatni a hozzáférési jogokat, hogy az otthoni szórakoztató hálózat valamely elemén található tartalmat bármelyik - erre alkalmas - otthoni eszköz lejátszhassa.

"Jelenleg vizsgáljuk az ehhez kapcsolódó technikai és jogi kérdéseket" - mondta Flaks.


Ezek a képességek a Longhorn által is támogatott Universal Plug & Play médiaszerver architektúrára fognak épülni, amely lehetővé teszi, hogy egy központi számítógép irányítsa a hálózaton található többi UPNP készüléket. A Longhorn emellett képes lesz katalógust készíteni a hálózaton található összes tartalomról, így azok lejátszásához alig néhány kattintásra lesz szükség.

Azok a hardvergyártók, amelyek a Longhorn médiaszerveréhez kapcsolható készülékeket kívánnak gyártani, alapszintű TCP/IP, HTTP, UPNP, és XML támogatást lesznek kénytelenek építeni eszközeikbe.

A Microsoft mindemellett egy egyszerűsített DRM titkosítási, illetve másolásvédelmi megoldást is fejleszt, amely elsősorban a hálózatra kapcsolódó beágyazott rendszerek kis memóriakapacitásához igazodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #19
    Majd beszélünk ha megtanulsz kommunikálni fiam.
    Addig menj vissza a sulinetre.

    Y

    Ui.: Valszínűleg több technikai iskolát végeztem mint amennyit ilyen szellemi szinttel te valaha fogsz.
  • Anteris #17
    Szerintem meg a Linuxról áradozik...
  • versio #15
    windows luzerek !!!

    van olyan oprendszer amit 20 másodperc alatt fel lehet telepiteni
    3 másodperc egy reset utáni felállás
    100 MHZ és pár MB elég neki, jobban néz ki mint a windows és stabilabb
    és ez nem mese ilyen létezik
    csak a sok luzert tudja a m$ megetetni, meg jol átbaszni

    de nektek tökéletes a windows legyetek vele boldogok
  • Yfel #13
    Én most tervezek visszaállni Win98-ra... olyan rendszert akarok használni ami nem 1.5 GB installálva és nem használ 256MB memóriát amikor elindul :)

    Y
  • Yfel #12
    Ez Munch beszólására volt a válasz természetesen (#5)
  • Yfel #11
    Próbáld ki ezt:

    Nyisd ki a My Pictures mappát
    View menü --> Tiles

    Akkor gyorsabb lesz

    Y
  • gz8 #7
    Rulez :)))
    Igaz, 98-at használok még mindig, de Commander nélküli géphez inkább hozzá sem nyúlok :)
  • Munch #5
    Nekem ezzel a sok szar képes mappával van tele a tököm. A képen kiba* jól néz ki, de száz év mire kirakosgatja a képeket, főleg ha sok van egy mappában. Ugyanez van a zenékkel, kiír egy tonna infot egy év alatt. Tökmindegy hogy néz ki, marad a wincommander. Az legalább gyors.
    Mellesleg ez a longhorn is valszeg jó lesz majd, az xp-vel nekem tulajdonképpen semmi bajom sincs.