JohnnyCage

Média szerver szoftver a Longhornban

A szoftveróriás Microsoft a napokban megrendezett WinHEC konferencián ismertette azon terveit, amelyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a 2005-ben megjelenő Windows XP utód Longhorn otthoni szórakoztatóközponttá változtatásában.

Mint a redmondi (Washington) székhelyű szoftvercég egyik vezetője elmondta, a Longhorn minden médiafájlt meg fog találni az otthoni médiahálózaton függetlenül attól, hogy az milyen formátumban található meg, és milyen DRM digitális másolásvédelmi rendszerrel van ellátva.

A 2005-ben debütáló Windows változat számos formátum között képes lesz átkonvertálni a tartalmakat, a szabadalmaztatott média technológiák támogatása pedig a plug-in kiegészítőkkel válik majd lehetővé, mondta Jason Flaks, a Microsoft eHome részlegének egyik szakértője. A Microsoft azt is szeretné elérni, hogy a Longhorn az összes ismert DRM másolásvédelmi technológiát támogassa, és képes legyen oly módon megváltoztatni a hozzáférési jogokat, hogy az otthoni szórakoztató hálózat valamely elemén található tartalmat bármelyik - erre alkalmas - otthoni eszköz lejátszhassa.

"Jelenleg vizsgáljuk az ehhez kapcsolódó technikai és jogi kérdéseket" - mondta Flaks.


Ezek a képességek a Longhorn által is támogatott Universal Plug & Play médiaszerver architektúrára fognak épülni, amely lehetővé teszi, hogy egy központi számítógép irányítsa a hálózaton található többi UPNP készüléket. A Longhorn emellett képes lesz katalógust készíteni a hálózaton található összes tartalomról, így azok lejátszásához alig néhány kattintásra lesz szükség.

Azok a hardvergyártók, amelyek a Longhorn médiaszerveréhez kapcsolható készülékeket kívánnak gyártani, alapszintű TCP/IP, HTTP, UPNP, és XML támogatást lesznek kénytelenek építeni eszközeikbe.

A Microsoft mindemellett egy egyszerűsített DRM titkosítási, illetve másolásvédelmi megoldást is fejleszt, amely elsősorban a hálózatra kapcsolódó beágyazott rendszerek kis memóriakapacitásához igazodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Yfel #19
  Majd beszélünk ha megtanulsz kommunikálni fiam.
  Addig menj vissza a sulinetre.

  Y

  Ui.: Valszínűleg több technikai iskolát végeztem mint amennyit ilyen szellemi szinttel te valaha fogsz.
 • Anteris #17
  Szerintem meg a Linuxról áradozik...
 • versio #15
  windows luzerek !!!

  van olyan oprendszer amit 20 másodperc alatt fel lehet telepiteni
  3 másodperc egy reset utáni felállás
  100 MHZ és pár MB elég neki, jobban néz ki mint a windows és stabilabb
  és ez nem mese ilyen létezik
  csak a sok luzert tudja a m$ megetetni, meg jol átbaszni

  de nektek tökéletes a windows legyetek vele boldogok
 • Yfel #13
  Én most tervezek visszaállni Win98-ra... olyan rendszert akarok használni ami nem 1.5 GB installálva és nem használ 256MB memóriát amikor elindul :)

  Y
 • Yfel #12
  Ez Munch beszólására volt a válasz természetesen (#5)
 • Yfel #11
  Próbáld ki ezt:

  Nyisd ki a My Pictures mappát
  View menü --> Tiles

  Akkor gyorsabb lesz

  Y
 • gz8 #7
  Rulez :)))
  Igaz, 98-at használok még mindig, de Commander nélküli géphez inkább hozzá sem nyúlok :)
 • Munch #5
  Nekem ezzel a sok szar képes mappával van tele a tököm. A képen kiba* jól néz ki, de száz év mire kirakosgatja a képeket, főleg ha sok van egy mappában. Ugyanez van a zenékkel, kiír egy tonna infot egy év alatt. Tökmindegy hogy néz ki, marad a wincommander. Az legalább gyors.
  Mellesleg ez a longhorn is valszeg jó lesz majd, az xp-vel nekem tulajdonképpen semmi bajom sincs.