JohnnyCage

Kettős látást kap a Windows XP

A Microsoft a Service Pack 2 javítócsomaggal egy olyan megoldást kíván bevezetni a Windows XP-ben, amely lehetővé teszi, hogy egy PC-n egyidőben két felhasználó futtathasson alkalmazásokat.

A társaság lépése egy újabb erőfeszítés az otthoni PC-k szórakoztatóközponttá való átformálásában.

Az év második felére várható Windows XP Service Pack 2 javító- és frissítőcsomag egy olyan modult fog tartalmazni, amely lehetővé teszi, hogy amíg az egyik felhasználó a számítógép előtt ülve használja azt, egy másik felhasználó képeket nézegessen, vagy a Webet böngéssze egy smart display készülék segítéségével.

A közelmúltban piacra dobott smart display (intelligens kijelző) készülékek olyan - érintőképernyős vezérléssel ellátott - drótnélküli kijelzők, amelyek 802.11b drótnélküli hálózati rendszerrel kapcsolódnak az asztali PC-hez. A készülékek lehetővé teszik, hogy a néhányszor tíz méteres hatósugáron belül a felhasználó onnan használja a számítógépet, ahol éppen kedve tartja. A kijelző, illetve az asztali PC közötti kommunikációt beépített ARM alapú mikroprocesszor, valamint Windows CE for Smart Displays beágyazott operációs rendszer valósítja meg.


Steve Kaneko, az MS dizájnigazgatója; amíg a család egyik tagja dolgozik az új Microsoft Athens gépen, a másik webezhet a Microsoft Tablet PC-n

A Smart Display kijelzők kapcsán az egyidejű felhasználás lehetősége tulajdonképpen adja magát, így ezen funkció hiánya váltotta ki a legtöbb panaszt az egyébként meglehetősen drága készülékek felhaszálóinak körében.

"A smart display kijelző, illetve az ahhoz kapcsolódó PC egyidejű felhasználásának előnyei nyilvánvalóak" - mondta Megan Kidd, a Microsoft Windows Powered Smart Displays termékmenedzsere. "Dolgozunk azon, hogy ez a funkció a jövőben elérhető legyen."

Az egyidejű felhasználás lehetősége különösen fontossá válik, amennyiben a PC valóban az otthoni szórakoztatóközponttá válik, és számos másik eszközt fog összekapcsolni a lakásban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabest #16
    Nem csak egyszerűen arról van szó, hogy a desktopok (local/remote) számának korlátozását átjavították 1-ről 2-re?
  • [HUN]PAStheLoD #3
    az SP2vel egy Smart Displayt is le tudok tölteni?? :D
  • Csudri #2
    Ez egy faszság! Ki fogja ezt megvenni?