JohnnyCage

FTC: a spamek kétharmada csalás

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Felügyelőbizottság (FTC) felmérése szerint a Világhálón továbbított kéretlen reklám e-mailek kétharmda illegális, és hamis információkat tartalmaz.

Három spam e-mailből kettő tartalmaz valamilyen valótlan, hamis információt, derült ki az FTC felméréséből. A szervezet mintegy ezer véletlenszerűen kiválasztott kéretlen e-mailt vizsgált meg közelebbről, amelyek 44 százaléka hamis feladói címet jelenített meg a valós forrás kiderítésének megnehezítése érdekében.

A spamek közel fele olyan szándékosan megtévesztő témamegjelölést tartalmazott, amely egy korábbi levélre küldött válasznak tűnhet, és ezáltal akaratuk ellenére is elolvasásra késztetheti a felhasználókat. A kereskedelmi felügyelőbizottság szerint az üzleti, befektetési, illetve munkalehetőséget kínáló spamek összesen mintegy 96 százaléka csalás.


Charles Schumer szenátor monitorja spamekkel - közel a törvényi beavatkozás

Az összes kéretlen reklám e-mail 66 százaléka törvénysértőnek tekinthető szándékos megtévesztés miatt, monta Eileen Harrington, az FTC egyik helyettes igazgatója. "A spam komoly problémát jelent a hozzá kapcsolódó csalások miatt, és határozott jogi ellenlépések szükségesek a megfékezésére" - mondta Harrington.

A kéretlen e-mailek száma az elmúlt két évben óriási mértékű növekedést mutatott. 2002-ben az Egyesült Államokban továbbított e-mailek 40 száma volt spam, komoly fejfájást okozva ezzel a felhasználók, illetve vállalatok számára.

A Szövetségi Kereskedelmi Felügyelőbizottság Harrington szerint most azt vizsgálja, hogy szükség van-e új törvényekre az internetezés egyik legbosszantóbb jelenségének visszaszorításához, vagy a jelenlegi jogi háttér mellett is visszafogható a kéretlen e-mailek terjedésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fotel #1
    csak tennének is ellene valamit

    engem nem érdekel mi van benne de a halálba a spammerekkel