JohnnyCage

A tajvani cégek a Computex 2003 elhalasztását követelik

A SARS fertőzési hullám miatt több, mint 20 tajvani PC- és alaplapgyártó nyújtott be kérelmet a Taipei Computer Association (TCA) szövetségnek, amelyben a társaságok a Computex 2003 kiállítás elhalasztását kérik.

A TCA-nek, valamint a China External Trade Development Council (CETRA) bizottságnak, a Computex számítástechnikai kiállítások rendezőinek benyújtott kérelem szerint a vezető tajvani PC- és alaplapgyártók az eredetileg június 2-án megnyíló Computex 2003 kiállítás elhalasztását kérik.

Egyes, alaplapgyártókhoz közel álló hírforrások szerint a beadványt olyan cégek is aláírták, mint az ASUSTeK Computer, az Elitegroup Computer Systems (ECS), a Micro-Star International (MSI), a Gigabyte Technology, és a chipsetgyártó VIA Technologies. Az élvonalbeli cégek mellett a legtöbb kisebb alaplapgyártó is támogatja a kiállítás elhalasztását.


A vírus miatt még a balettozó kislányok is maszkot viselnek

A hírforrások szerint azonban nem csak az alaplapgyártók gondolják úgy, hogy jobb lenne egy későbbi időpontra halasztani a kiállítást. A notebookok és ipari PC-k gyártói a napokban szintén kérelmet terveznek benyújtani a rendezőknek.

Bár az atípusos tűdőgyulladás Tajvanban ezidáig nem terjedt el olyan mértékben, mint Kínában és Hong-Kongban, számos külföldi ügyfél jelezte, hogy nem kíván megkockáztatni egy tajvani utazást a Computex miatt. A gyártók azt szeretnék elérni, hogy a szervezők minél hamarabb jelentsék be a kiállítás elhalasztását, mivel a társaságok vesztesége így lecsökkenthető lenne.

A TCA a CETRA bizottsággal való egyeztetést követően, várhatóan még a hét folyamán bejelenti döntését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!