JohnnyCage

Összefognak a netes óriások a Spam ellen

Az America OnLine (AOL), a Microsoft, és a Yahoo cégek egyesítik erőiket és technikai tudásukat, hogy visszaszoríthassák rendszereikről a kéretlenül érkező reklám e-maileket.

A három internetes óriás tegnap felvázolta azt az együttműködési tervezetet, amelynek középpontjában a spam küldést megnehezítő technikai módosítások állnak. A tervezett lépések között szerepel annak megakadályozása, hogy a spam küldők több e-mail postafiókot hozzanak létre a társaságok szolgáltatásán, megakadályozva valós személyazonosságuk felfedését.

A három internetes cég számos amerikai szervezettel is együtt kíván működni olyan technikai szabványok és irányvonalak megalkotása érdekében, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatásokkal visszaélők kiszűrését. A társaságok emellett segítséget kívánnak nyújtani a kéretlen e-mailek kiszűrésében azon cégek számára, amelyek rendszeresen nagy e-mail forgalmat bonyolítanak le számítógépes rendszereiken.

Mindezek mellett az America OnLine, illetve a Microsoft a közelmúltban pert indított olyan spam küldők ellen, akik kéretlen e-mailek millióival árasztották el a társaságok által működtetett e-mail szolgáltatások felhasználóit. A spam kérdése az Egyesült Államokban már olyan súlyossá vált, hogy egyre elkerülhetetlenebbnek látszik a törvényi szabályzás. A hónap elején két szenátor egy olyan törvénytervezetet nyújtott be CAN-SPAM Act néven, amely bűncselekménynek minősítené a hamis feladói címet tartalmazó spam-ek küldését. A tervezet szerint szintén tilos lenne az olyan spam-ek küldése, amelyek nem teszik lehetővé a listáról való lejelentkezést a felhasználók részére.

"A spam az egész iparra kiterjedő probléma, amely ellen hatékony megoldás csak ipari együttműködéssel található" - mondta Ted Leonsis, az AOL alelnöke. "Szoros együttműködéssel találhatunk olyan ellenszert, amely kiszűri ezt a mérget az Internet környezetéből."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Geysap #1
    Orok optimista vagyok, es mas velemenyek ellenere remelem, hogy egy ilyen jelentosnek mondhato osszefogas csokkenti a keretlen levelek szamat. A mai helyzetet allando frissitesben itt kovetheted: http://www.postini.com/stats/maps.html

    "Margia Arbon, a MAPS spam-ellenes csoport vezetője: "A szűrőkkel, a listákkal és a heurisztikus módszerekkel, melyeket általában használnak, megvizsgálják, hogy felfedhető-e újabb technikával küldött levél forrása, de lehetetlenség kinyomozni." - mint mondja - "Utálom bevallani, de sajnos ez az igazság."

    "Hálózatbiztonsági speciális becslések szerint a kéretlen levelek (gyűjtőnevükön: SPAM) ma már az összes elektronikus levélforgalom 20%-át is kiteszik. Míg a tekintélyes cégek azonnal kivesznek a címlistájukból, ha ezt kérjük, egy csomó spamküldő arra törekszik, hogy a legtöbb címzettet „kecsegtesse” ajánlatával, és minden választ - legyen az akár tiltakozás - bátorításnak vesz újabb levelek küldésére. Sajnos még nincs módszer 100%-osan tiszta, spam-mentes levelezési környezet kialakítására, de annyit megtehetünk, hogy megnehezítjük az email-cím gyűjtögetők feladatát. Levelező programunkat beállíthatjuk úgy, hogy a kéretlen levelek azonnal törlődjenek, de megtehetjük, hogy Internetszolgáltatónk segítségével beazonosítjuk a spam forrását és elzárjuk a további levelek útját." (CERT® Coordination Center (CERT/CC) Internet biztonsági központ)