JohnnyCage

A háborús játékok a legnépszerűbbek Amerikában

Egy, a napokban kiadott jelentés szerint április első felében a háborús témát feldolgozó videójátékok örvendtek a legnagyobb népszerűségnek az Egyesült Államokban.

Április első hetében a NovaLogic-féle "Delta Force: Black Hawk Down" volt az Egyesült Államokban leginkább keresett PC-s videójáték, közölte az NPD Group piackutató cég a héten kiadott jelentésében. A Black Hawk Down ezzel egymás után már a második hete vezette az amerikai videójáték eladási listákat.

A Black Hawk Down az amerikai katonák 1993-as szomáliai bevetését dolgozza fel, de nem áll kapcsolatban Mark Bowden azonos című könyvével, illetve az abból készített filmmel. A kiadó NovaLogic a játékszoftver eladásaiból származó bevételek egy részét azon amerikai családoknak adományozza, amelyek valamely tagja megsebesült, illetve elesett az iraki katonai akció közben.


Az elmúlt öt hétben a legnépszerűbb játékszoftverek fele vagy háborús játék, vagy háborús témájú játékhoz kiadott kiegészítés volt az Egyesült Államokban. Április első felében az amerikai eladási listák második helyén az Electronics Arts által kiadott "Command & Conquer: Generals" állt, amely korábban három hétig az első helyet foglalta el. Szintén toplistás helyezést ert el az időszakban az Electronics Arts "Battlefield 1942" játéka, valamint a hozzá kiadott "Road to Rome" kiegészítő.

A játékszoftver fejlesztők, illetve játékkiadók igyekeznek kihasználni a háborús játékok népszerűségét. Az öböl-háborút feldolgozó "Conflict: Desert Storm" fejlesztője, a brit SCi már bejelentette a játék folytatását, az Activision pedig a "Call of Duty" név alatt fogja kiadni a 20. század háborúit feldolgozó játékprogramjait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bucser #6
    Ott nincs annyi olaj.....
  • Bonewerkz #2
    mondasz valamit... ezek bizony mar a vilaghaborus nemzedeket nevelik...hiaba kell a birodalomnak a katona