JohnnyCage

Biztonsági kamera mobiltelefonokhoz

Falra rögzíthető biztonsági kamerák piacra dobását tervezi a finn mobiltelefon gyártó Nokia az Egyesült Államokban. Az új készülékek a mobilhálózaton keresztül egyenesen a mobiltelefonra továbbítják a képet.

Az Observation Camera (megfigyelési kamera) elnevezésű készülékek a Nokia közleménye szerint júliusban jelennek meg az amerikai piacon 500 dollár alatti áron. Az új kamerák azon kevés eszköz közé tartoznak, amelyek emberi beavatkozás nélkül képesek gépek közötti kommunikációra a mobiltelefonos hálózatokon keresztül.

A készülékek közötti mobilkommunikációt lehetővé tévő M2M (Machine-to-Machine) technológia a közelmúltban számos óriáscég támogatását megszerezte, mivel a társaságok minél nagyobb részt szeretnének kiszakítani a drótnélküli távmegfigyelő rendszerek piacából. A támogatók listáján szerepel többek között a Hewlett-Packard (HP), az IBM, és az Intel is.

A Wireless Data Research Group piackutató cég szerint az efféle eszközök piaca 2007-re eléri az évi 28 milliárd dollárt, ahogy az új megoldások folyamatosan megszüntetik a vezetékes összeköttetés igényét.

Az elkövetkező 1-2 év várhatóan azonban még nem hoz jelentős bevételeket a gyártók számára, mivel a felhasználók köre egyelőre csak néhány nagyobb biztonsági cégre, illetve vállalatra terjed ki, közölte Michael Lang, a drótnélküli felszerelések forgalmazásával foglalkozó Airdesk elnöke. A Nokia új drótnélküli megfigyelő kameráit az Airdesk fogja forgalmazni az Egyesült Államokban.

Lang szerint a kamerák 350-400 dollárba kerülnek, és az AT&T Wireless, valamint a T-Mobile kínál hozzájuk mobilkommunikációs szolgáltatást. A megfigyelő kamera saját SIM kártyával és telefonszámmal rendelkezik. Amennyiben a készülék üres SMS-t kap az üzemeltetők egyik mobiltelefonjáról, automatikusan visszaküld egy frissen készített fényképet, közölte Keith Nowak, a Nokia egyik szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!