Spencer

Csökkent az AMD vesztesége

Az Advanced Micro Devices (AMD) munkatársai bejelentették, hogy a cég a március 30-án véget ért negyedévben mintegy 715 millió dolláros árbevételre tett szert, ami több mint 21 százalékos visszaesést jelent az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban regisztrált árbevételhez képest. Éves szinten tehát visszaesésről beszélhetünk, viszont említésre méltó, hogy a sunnyvale-i székhelyű chipgyártó az előző negyedévhez képest 4 százalékos növekedést jegyezhetett fel, ugyanis a tavalyi év utolsó negyedévében mindössze 686 millió dollár volt a cég árbevétele.

Az AMD vesztesége az első negyedévben 146 millió dollár volt, ami részvényenként 42 centes veszteséget jelent. Összehasonlításképp a vállalat vesztesége a megelőző negyedévben még több mint 235 millió dollár (részvényenként 68 cent) volt, az egy évvel ezelőtti negyedévben viszont még csak 9,2 millió dolláros (részvényenként 3 cent) veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az AMD.

"Az eladások tekintetében egy tipikusan nehéz negyedévben, nehéz piaci körülmények mellett négy százalékkal nagyobb árbevételre tettünk szert, mint az elmúlt esztendő hasonló időszakában. Véleményünk szerint mind a személyi számítógépekbe szánt processzorok piacán, mind a flashmemóriák piacán növelni tudtuk piaci részesedésünket. Az elmúlt időkben olyan jelentős változtatásokat hajtottunk végre a cég működésében, melyek komoly segítséget nyújtanak cégünk újbóli nyereségessé tételében" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Robert J. Rivet, az AMD egyik pénzügyi vezetője.

"Továbbfejlesztett AMD Athlon XP processzor portfóliónknak, valamint a fokozatosan növekvő vásárlói bázisunknak köszönhetően az elmúlt három hónapban megközelítőleg 11 százalékkal nagyobb bevételre tettünk szert a processzorpiacon, mint az elmúlt esztendő utolsó negyedévében. Büszkék vagyunk arra, hogy bár a globális flashmemória piac mostanság nehéz időket él át, az idei év első negyedéve immár egymás után a negyedik olyan negyedév volt, melyben folyamatosan növekvő eladásokat regisztráltunk" - tette hozzá Rivet, aki egyébként nem meglepő módon egy az AMD számára kedvező második negyedévben reménykedik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz_8 #4
    Ez nem április elsejei cikk?