JohnnyCage

A Microsoft szembeszáll a spamekkel, vírusokkal

A szoftveróriás Microsoft egy olyan jövőbeli Windows változatról számolt be hétfőn, amely lehetővé fogja tenni a vírusok, és féregprogramok könnyebb felismerését, illetve eltávolítását, valamint a spam kiszűrését.

A redmondi (Washington) székhelyű óriás a San Francisco-i RSA Security Conference konferencián ezzel egyidőben számolt be azokról az új biztonsági funkciókról, amelyek elsőként a Word 2003, és Exchange 2003 szoftverekben jelennek meg.

A jövő Windows változataiba bekerülő Windows Filter Manager Architecture olyan API-kat, illetve programkódokat foglal magába, amelyek alapvető antivírus funkciókat fognak ellátni, úgymint például a merevlemez fájljainak ellenőrzése, mondta Jonathan Perera, a Microsoft biztonsági megoldásokkal foglalkozó részlegének igazgatója. A vezető szerint a Filter Manager olyan, mint egy nyomtatódriver. Régebben minden gyártó külön illesztőprogramokat készített nyomtatóihoz, jelenleg pedig már általános API-kat használnak a driverek elkészítéséhez.

"Számos hardverközeli funkciót ellát a megoldás, és lehetővé fogja tenni az antivírus megoldások fejlesztőinek, hogy termékeiket egyszerűbben, gyorsabban fejlesszék ki" - mondta Perera.

A Filter Manager emellett lehetővé fogja tenni, hogy kettő, vagy több különböző antivírus szoftver egyszerre, gondtalanul futhasson egymás mellett a rendszeren. Jelenleg általában problémát okoz, ha egyszerre több antivírus szoftver működik egy számítógépen.

"Több, mint 70 ezer különféle számítógépes vírusról tudunk, és számuk havonta több százzal emelkedik" - mondta Perera hozzátéve, hogy kettő, vagy több antivírus szoftver egyidejű futtatásával a jövőben fokozható lesz a rendszerek biztonsága.

"A Microsoft részvétele az operációs rendszer szintjén álló biztonsági API-k fejlesztésében lehetővé fogja tenni számunkra, hogy átfogóbb antivírus megoldásokat fejlesszünk, és nagyobb biztonságot nyújthassunk ügyfeleinknek" - mondta Ryan McGee, a McAfee Security marketingigazgatója.

Az új Windows biztonsági funkciók megjelenési ideje egyelőre még nem ismert. A Word és Exchange szoftverek új biztonsági megoldásai várhatóan azonban már év közepefelé elkészülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zer0 #3
    Whale:

    Az atlag felhasznalo a Windows beepitett tuzfalat hasznalja az internetezes kozben... az meg biztos nem fog szolni...