JohnnyCage

Áremelésre készülnek a DRAM gyártók

A tajvani DRAM memóriagyártók a növekvő piaci kereslete reagálva a hónap végén várhatóan megemelik termékeik árát, amely lépést várhatóan a dél-koreai riválisok is követni fogják.

A DRAM memóriachipek szerződéses ára április vége felé várhatóan számottevően emelkedni fog, mivel a gyártók egyre erősebb keresletet éreznek az európai és amerikai megrendelők felől, állítják egyes ipari hírforrások. Mivel a Hynix Semiconductor az amerikai kereskedelmi minisztérium előzetes határozata szerint a közeljövőben 57,3 százalékos importvámra számíthat az Egyesült Államokba irányuló memóriachip exportján, számos megrendelő inkább más beszállítót keres. Ennek következtében a memóriagyártók az eladások növelésének reményében a nagy OEM megrendelők felé kezdtek fordulni, ami a memóriamodul gyártókat, és a nagykereskedelmi forgalmazókat egyaránt hátrányosan érintheti, állítják a hírforrások.

A DRAM piac dinamikus változásai ellenére számos OEM megrendelő már megállapodott a teljes áprilisi megrendelésekről, sőt egyes társaságok a májusi, illetve júniusi szükségletükre is leadták a megrendelést, hogy időben biztosítsák az ellátást, közölte Charles Kau, a tajvani Nanya Technology egyik szóvivóje.

Hírforrások szerint a Tajvanon kívüli memóriagyártók is erősödő keresletet regisztráltak az utóbbi napokban az OEM szegmensben, amely várhatóan a szerződéses árak emelkedéséhez fog vezetni. Mivel a társaságok csak kevesebb memóriachip értékesítését tervezik a nagykereskedelmi csatornákon, a DRAM memóriák nagykereskedelni ára is emelkedhet a közeljövőben. Az Infineon Technologies egyes jelentések szerint például nem is hagyott gyártókapacitást a nagykereskedelmi csatorna számára, a dél-koreai Samsung pedig csökkentette nagykereskedelmi értékesítési mennyiségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #6
    Engem ez nem érint, be vagyok elég jól vásárolva RAM-ból :-))
  • ÁjjLe BoBBi #4
    asszem akkor most kellesz vennem ramocskát :P
  • Bonewerkz #3
    es akkor az amcsik megkerik szepen a kinaiakat, biciklizzenek man be tajvanba, hadd lenduljn fel kicsit az amcsi gazdasag:))
  • atee #1
    Ez mar csak ilyen...fel le....:(