Spencer

NHL streaming video szolgáltatást indított a Yahoo

A Yahoo hivatalosan bejelentette, hogy beindította legújabb streaming média szolgáltatását, melynek keretein belül az internetezők az NHL (National Hockey League) hokimeccsek legérdekesebb történéseit követhetik figyelemmel. Az NHL videoanyagok a Yahoo Platinum szolgáltatásán belül érhetők el az internetezők számára, akik egyébként a Yahoo Platinum révén már az eddigiekben is számos rangos sporteseményt nézhettek.

A Yahoo munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Platinum szolgáltatás előfizetői többek közt a nap, illetve a hét legjobb meccseit követhetik figyelemmel, illetve megnézhetik a legszebb lövésekből álló rövid összeállításokat is. A cég szóvivője a Yahoo és az NHL között létrejött együttműködési szerződés részleteivel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, azt azonban elárulta, hogy a Platinum szolgáltatás keretein belül élőben sem hang-, sem videoanyagok nem lesznek elérhetők, vagyis az internetezőknek meg kell elégedniük a korábban rögzített anyagokkal. Az NHL egyik vezetője elmondta, hogy a Yahoo és az NHL szerződése csak az idei évre vonatkozik, valamint, hogy a streaming média szolgáltatást csak a Microsoft-féle Windows Media Player szoftverrel lehet igénybe venni.

Nem ez az első alkalom, amikor a Yahoo és az NHL ilyen jellegű szerződést kötött egymással, ugyanis a Yahoo érdekeltségi körébe tartozó Broadcast.com már 2001-ben is foglalkozott NHL streaming média szolgáltatásokkal. Akkoriban azonban rövid idő után megromlott a két fél kapcsolata, aminek az volt az előzménye, hogy az NHL hasonló szerződést kötött az MSN-nel is. A mostani bejelentés kapcsán egyébként az NHL vezetői elmondták, hogy az NHL továbbra is jó kapcsolatban kíván maradni korábbi partnerével, az MSN-nel.

A márciusban indult Platinum szolgáltatás révén a Yahoo azzal a RealNetworks-szel próbál meg konkurálni, melynek RealOne SuperPass streaming video szolgáltatása immár több százezer előfizetőt tudhat magáénak. A 9,95 dolláros havidíjért igénybe vehető Platinum alapcsomagban az internetezők a Fox és ABC News különböző adásait követhetik figyelemmel, míg a 11,95 dolláros, úgynevezett sportcsomagban többek közt NASCAR autóversenyeket és kosárlabda meccseket lehet figyelemmel kísérni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!