JohnnyCage

Új keresőoldalt mutatott be a Yahoo!

A Yahoo! hétfőn bevezette új keresőrendszerét, amely a fizetett listák mellett egyszerű, és informatív találatokat ígér a felhasználóknak.

Az új, Yahoo Search elnevezésű keresőszolgáltatás átdolgozott grafikai interfésszel rendelkezik, és a webportál fő elemévé fog válni. Mint Jeff Weiner, a Yahoo! keresőkkel foglalkozó elnökhelyettese elmondta, az új Yahoo Search szolgáltatást a társaság a "hagyományos" és online médiában egyaránt reklámozni fogja a közeljövőben.

Bár a közelmúltban elterjedt a hír, miszerint a Yahoo külön szeretne válni partnerétől, az egyre jobban növekedő Google-tól, az új Yahoo Search a Google technológiájára épül. A Yahoo! a közelmúltban megvásárolta az Inktomi-t, amelynek megoldása az elkövetkező hónapokban komoly szerephez jut az új keresőben. Weiner azt egyelőre nem kívánta közölni, hogy az Inktomi technológiája teljesen átveszi-e a Google helyét a rendszerben.

"Maximalizálni szeretnénk rugalmasságunkat, és a jövőben nem szeretnénk túlságosan is függeni egyetlen keresőtechnológia szolgáltatójától" - mondta Weiner hozzátéve, hogy a társaság március végén fejezte be az Inktomi felvásárlását, így a lépéssel megszerzett technológiák beépítésére ezidáig még nem volt elég idő.


Az internetes keresők az utóbbi időben egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a társaságok számára, mivel a fizetett linkek komoly bevételi forrásnak számítanak. A Piper Jaffrey befektetési cég szerint a webes keresők éves összebevétele négy éven belül elérheti a 7 milliárd dollárt.

A Yahoo! weboldalának tavaly októberi átdolgozása óta a társaság egyre inkább a keresőrendszerre összpontosít, a katalógus pedig lassan a háttérbe szorul. A jövőben a látogatók nem csak a katalógusban érhetik el a legfrissebb híreket, vagy akár az időjárás előrejelzéseket, hanem a keresőben is egyszerűen megtalálhatják azokat. Az iraki háború híreinek kilistázásához például elég beírni a keresőbe, hogy "news Iraq", és a találati listán megjelennek a legfrissebb iraki fejlemények.

Az új Yahoo Search letisztult, egyszerű grafikus felületet nyújt, követve ezzel a Google stratégiáját. A rendszer a search.yahoo.com mellett a társaság számos egyéb oldalán keresztül is elérhető lesz. A megoldás a bannerek helyett szöveges szponzorált linkeket fog tartalmazni a weboldal jobb oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pistikem1 #8
    [email protected]
    aki szeretne chatolni
  • gz8 #5
    És egyél tehénsz*rt, tízmillárd légy nem tévedhet
    Érdekesség itt
  • gz8 #3
    Damn! Sebaj, három a magyar igazság :)

    #2 értelemszerűen törölve...
  • gz8 #2
    Na ez az, amire semmi szükségem...
  • gz8 #1
    Na ez az, amire semmi szükségem. Van sokkal jobb és használhatóbb, mint ez a gyógyegér megoldás :-ppp