JohnnyCage

30 százalékkal csökkent a koreai DRAM export

A dél-koreai memóriagyártók mintegy 15,1 százalékkal kisebb értékben exportáltak különféle memóriachipeket februárban, mint az év első hónapjában, jelentette a The Electronic Times.

Mint a The Electronic Times a Korea Semiconductor Industry Association (KSIA) szövetség adataira támaszkodva jelentette, a dél-koreai memóriagyártók februárban összesen mintegy 592 millió dollár értékben exportáltak memóriachipeket, amely 15,1 százalékkal kevesebb, mint a januárban regisztrált 728 millió dolláros exporteredmény.

Az ország DRAM kivitele a hónapban 332 millió dollár volt, vagyis 30,3 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi év azonos időszakában elért 463 millió dollár. A csökkenés elsősorban a 256 Mbites DDR-SDRAM chipek árzuhanásának tudható be, állítja a lap ipari elemzőkre támaszkodva.

A statikus RAM (SRAM) chipek exportja a januári 45 millió dollárról 40 millióra csökkent, a Flash memóriák kivitele pedig 82 millióról esett vissza 71 millió dollárra. A KSIA szövetség szerint a koreai memóriaiparnak nincsenek túlzottan bíztató rövidtávú kilátásai. A Hynix Semiconductor kritikus pénzügyi helyzete mellett az iraki háború is komoly problémát jelent a helyi ipar számára.

A Hynix helyzetét tovább rontja, hogy az amerikai kormány az elmúlt héten 57,37 százalékos importvámot szabott ki a társaság memóriachipjeire, mivel a gyártó állítólag jelenős mértékű támogatást kapott a dél-koreai kormánytól, komoly károkat okozva ezzel a versenytársaknak. Az előzetes amerikai ítélet mellett az Európai Unió is hamarosan határozatot hoz az ügyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    57%-os vám, anyád! úgy tűnik mostanában nem sokat szaroznak jenki testvéreink. :)