JohnnyCage

Az Abit kikotyogta az AMD terveit

Az elsősorban alaplapok és videókártyák gyártásával foglalkozó Abit megelőzte az AMD-t, és bejelentette a processzorgyártó új, 400 MHz-es Athlon XP rendszerbuszát.

A közelmúltban már többször is hallani lehetett a processzorgyártó Advanced Micro Devices (AMD) azon tervéről, amely szerint a jelenlegi Barton processzormag a közeljövőben új, 400 MHz-es rendszerbuszt kap. A tajvani alaplapgyártó Abit azonban egyik új alaplapjának bejelentésével hivatalosan is elárulta a processzorgyártó tervét.

Az Abit új alaplapjának technikai leírásában ugyanis már tényként szerepel a 400 MHz-es Athlon XP rendszerbusz létezése, illetve támogatása. "Az Abit új fejlesztésű alaplapjai támogatják az AMD 333, és 400 MHz-es rendszerbuszt igénylő Athlon XP processzorait" - áll a társaság sajtóközleményéből, a támogatott processzorok listáján pedig szerepel a 400 MHz-es FSB-re épülő Athlon XP 3000+, és 3200+ chip is.

A 400 MHz-es Athlon rendszerbusz várható megjelenését először a japán PC Watch weboldal jelentette be az AMD belső ütemterve alapján. Az Intel legfőbb riválisa elsősorban a Pentium 4 legújabb modelljeinek kíván konkurenciát állítani a 64 bites Athlon 64 chipek őszi megjelenéséig, kihasználva az új DDR400-SDRAM memóriák által nyújtott teljesítménytöbbletet. A jelenlegi Athlon XP változatok Nem sokkal később a processzorgyártó egyik képviselője úgy nyilatkozott, hogy "a társaság fontolóra vette a 400 MHz-es Athlon XP FSB bevezetését".

Az Abit termékcsaládjában egyébként az AT7 Max 2, KD7, és NF7 alaplapok fogják támogatni az új rendszerbuszt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #6
    Ugyanakkora balgaság leszólni a HT-t, mint úgy gondolni, hogy nincs élet nélküle. Ti sem vagtok jobbak...
  • RpPRO #5
    Bizony, valoszinuleg meg sem tud mozdulni HT nelkul, hisz minden program, software, amit hasznal arra epul. :)