JohnnyCage

Többet játszanak a szegényebb családok?

Egy kedden kiadott tanulmány szerint a 35 ezer dollár éves jövedelemnél kevesebbet kereső amerikai családok tagjai többet játszanak a különféle videójátékokkal, mint a tehetősebb családban élők.

A 35 ezer dollár éves jövedelemnél kevesebbet kereső családok tagjai hozzávetőleg 50 százalékkal több időt töltenek el a videójátékok előtt, mint azok, akik legalább 74 ezer dollár éves jövedelemmel rendelkező családban élnek, derült ki a Jupiter Research piackutató cég kedden kiadott tanulmányából.

A piackutató cég egy kétnapos Los Angeles-i videójáték-ipari konferencia megnyitóján hozta nyilvánosságra kutatási eredményeit. A tanulmány szerint az amerikai tizenévesek kevesebb időt töltenek el a videójátékokkal, mint amennyi ideig a televízió előtt ülnek, interneteznek, vagy rádiót hallgatnak. Az amerikai fiatalok mindennapjaiból azonban több időt ragadnak ki a videójátékok, mint a könyvek, vagy a magazinok.

Az Egyesült Államok videójáték piacának tavalyi összbevétele meghaladta a 10 milliárd dollárt. A videójátékok elsődleges felhasználóinak a 6 és 24 év közötti fiúk, illetőleg férfiak számítanak.

Ami a játékosok anyagi körülményeit illeti, a Jupiter meglepően kicsinek találta az eltérést a szegényebb, illetve tehetősebb játékosok arányában. Mindez különösen igaz a hardcore játékosokra, akik évente legalább hat játékot vásárolnak. "Mivel a videójátékok olcsó szórakoztatóeszköznek számítanak, a konzolfelhasználók körében többségben vannak a szegényebb családok tagjai, akik egyúttal több játékot is vesznek, és több időt töltenek el a videójátékokkal, mint gazdagabb társaik" - áll a jelentésben.

A Jupiter szerint a játékosok ugyanakkor - fiatal korukból adódóan - igen érzékenyek az árra. Ennek megfelelően a felhasználók 33 százaléka elsősorban az ár alapján választja ki, milyen játékkonzolt vásárol. A játékosok egynegyede véli úgy, hogy a legfontosabb szempont a DVD- és CD-lemezek lejátszásának lehetősége, és alig 8 százalék dönt az online játékok elérhetősége alapján.

"Az online konzoljátékok egy új koncepciót képviselnek, amelyet sokan még nem értenek" - mondta Jay Horwitz, a tanulmány készítője.

A felmérés szerint az akció- és kalandjátékokat elsősorban a fiúk kedvelik, a lányok pedig a "társasjátékokat" részesítik előnyben. A megkérdezett lányok 21 százaléka egyáltalán nem játszik videójátékokkal, a fiúk közül azonban csak 2 százalék adta ezt a választ. "Vajon a fiúk jobban szeretnek játszani, mint a lányok? Véleményem szerint nem, csak a videójáték piac elsősorban a fiúkra koncentrál" - mondta Howitz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Breki #15
    Meg aki gazdagabb, az azért is gazdagabb, mert dolgozik, és nem játszik :)
  • Braveheart #12
    persze hogy kevesebbet játszanak a gazdagok, ők elmennek szörfözni, autózni, kirándulni, szórakozni meg mindenm a szegényebbek meg jobb híján otthon sápadnak a gép előtt.
  • Bonewerkz #11
    en pl heti 2 rugobol veszek kajat... nem tudok sportolni jarni, gyurni, es mivel melohelyem sincs maradnak a PC jatekok, mar amelyik fut a gepemen....
    mellesleg a lovoldozos jatekok jok a stressz levezetesere is, a szex mar nem jo, mert csoro gyereknek nem jar no a mai vilagban, es a csoro elet eleg stresszes tud lenni soxor...
  • Munch #10
    Ez is csak azért van, mert a gazdagok lúzerek, és a kölyköt este 8-kor aludni küldik. Ez mindenhol így van...
  • Dömper Ármánd #9
    Ha meg nem vagy beteg, akkor meg videójátékokra megy el a 3 ezer. Mindjárt elsírom magam...
  • Kandurex #7
    Igen és ez szomorú
  • zakika #5
    aki ithon meg tud venni egy videojatekot, az mar jomodu...
  • Power #4
    35000 dolcsival itthon a simán jómódunak számítanának.
  • [HUN]PAStheLoD #3
    :DD