Spencer

Már kapható a 2,3 és 2,4 GHz-es Celeron

Lassan már hozzászokhatunk ahhoz, hogy az Intel a világ egyes régióiban hamarabb megkezdi egyes új processzorainak árusítását, mint hogy azok hivatalos bejelentésére sor került volna.

Az elmúlt esztendő szeptemberében a kereken 2 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Intel Celeron processzorok már napokkal azelőtt feltűntek a japán számítástechnikai kereskedések polcain, hogy a chipgyártó megejtette volna ezen chipek hivatalos bejelentését, most pedig hasonló helyzet alakult ki a 2,3, illetve 2,4 GHz-es frekvenciájú Intel Celeron processzorok kapcsán.

A hírek szerint az elmúlt hétvégén több japán számítástechnikai bolt polcain megjelentek azok a vadonatúj, 2,3, illetve 2,4 GHz-es frekvenciájú Intel Celeron processzorok, melyek Intel-féle hivatalos debütálási időpontja egyelőre ismeretlen. Ezek az új, minden korábbinál magasabb működési frekvenciájú és egyben nagyobb teljesítményű Intel Celeron processzorok a már jól ismert, 0,13 mikronos gyártási technológiával készülő Northwood magra épülnek, rendszerbusz frekvenciájuk pedig a korábbi Celeronok esetében megszokott 400 MHz.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A legújabb Celeron chipek is Socket 478-as tokozásban kerülnek forgalomba, integrált másodszintű gyorsítótáruk mérete 128 KB, a működésükhöz szükséges feszültség pedig 1,525 V. Kereskedőtől függően a 2,3 GHz-es Celeron processzorok Japánban jelenleg 119-129 dolláros áron kaphatók, a 2,4 GHz-es Celeron csúcsmodellek pedig 129-140 dollár közötti árakon kaphatók.

Sokakat meglepett, hogy a 2,3 GHz-es, illetve 2,4 GHz-es Intel Celeron már most megjelent a piacon, ugyanis az Intel munkatársai korábban még arról beszéltek, hogy a 2,3 GHz-es modell a második negyedévben, a 2,4 GHz-es modell pedig csak valamikor a harmadik negyedévben fog napvilágot látni. Ezek alapján elmondható, hogy a világ legnagyobb chipgyártója alaposan megváltoztatta a low-end kategóriás személyi számítógépekbe szánt Celeron processzoraival kapcsolatos terveit, és több mint valószínű, hogy rövid időn belül mindkét most felbukkant új Celeron chip hivatalos bejelentésére is sor fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ligend #11
    Meg februarban volt 40e (2.4GHz Intel Pentium4, S478, 533MHz FSB), akkor a dobozos kerult 42e-be. Most mar inkabb 33-35e, persze a "talcas"...
  • atee #8
    Hat ez mellefogas az tuti mondjuk az egesz P4 celeron az volt!
    Valamit erosithettek volna ezeken !
  • Sanguinius #5
    NOOOOOOOOOOOORMÁLIS?
    intel forever?
    hüle.
  • Inquisitor #3
    Mellékesen az árakat nézve:
    Ki az a hülye, aki most 35.000-ért 2.400-as Celeront vesz, amikor már majdnem 40.000 egy P4-2400 proci???
  • Inquisitor #2
    Hmmm. Egy hónapos árlistában láttam olyan notebook-ot, amiben 2533-as CELERON proci van :)
    Kár, hogy a jelenlegi Celeron 3GHz-en éppen csak kapirgálja egy 1600-as P4 szintjét. :(