JohnnyCage

A Microsoft segíti a mobil alkalmazások fejlesztését

Bill Gates, a Microsoft igazgatósági elnöke ismertette a társaság azon terveit, amelyekkel a szoftveróriás elő kívánja segíteni a különféle alkalmazások fejlesztését a Pocket PC és Smartphone operációs rendszerekre épülő készülékekhez.

Gates a New Orleans-ben megrendezett Microsoft Mobility Developer konferencián olyan eszközöket mutatott be, amelyek megkönnyítik a PDA kéziszámítógépekhez, illetve mobiltelefonokhoz szánt alkalmazások kifejlesztését. A társaság azt reméli, az új megoldás rá fogja venni a vállalatok szoftverfejlesztőit, hogy Pocket PC, illetve Smartphone alapú alkalmazásokat fejlesszenek.


"Testre szabott eszközökkel kívánjuk megkönnyíteni a mobil alkalmazások készítését a mintegy 7 millió Windows szoftverfejlesztő számára" - mondta Gates. "Igen érdekes időben járunk a mobil alkalmazásokat illetően, mivel óriási lehetőségek állnak a szegmens előtt."


A most bemutatott Samsung i700
A Microsoft olyan cégekkel versenyez a PDA kéziszámítógépek, illetve intelligens mobiltelefonok piacának megszerzéséért, mint a SUN Microsystems, a PalmSource, és a Qualcomm. A társaság szerdai bejelentése szerint a Windows Server 2003-mal egyidőben, április 24-én megjelenő Visual Studio.Net tartalmazni fogja a .Net Compact Framework elnevezésű, mobil alkalmazások készítéséhez szánt keretrendszert.

A .Net Compact Framework a .Net Framework leegyszerűsített változata, amely mintegy keretet biztosít a web alapú alkalmazások fejlesztéséhez. A .Net Compact Framework jelenleg még csak béta állapotú, tesztelésre szánt változatban érhető el.

"Az új .Net Compact Framework elsősorban azok számára lesz hasznos, akik egyébként is jól ismerik a Microsoft fejlesztőeszközöket" - mondta David Rasmussen, a mobil fejlesztőrendszer termékmenedzsere. A vezető szerint a .Net Compact Framework első 25 ezer vásárlója ajándék ViewSonic Pocket PC-t kap, amely készülék a ROM-jába égetve tartalmazza a keretrendszert. A Pocket PC operációs rendszer jövőbeli verziói szintén tartalmazni fogják a megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atika :o) #6
    hat a microsoft csak csinalja az ocska windowsait es ne akarja meg lebaxni a telefonokat is
  • vax #5
    Hát ez az. Mert azon nem igazán fordul elő az ilyemi.
  • gz8 #2
    Isten óvjon meg minket az ilyen telefonoktól!