JohnnyCage

Szakértő: a vírusírók általában megszállott férfiak

14 és 34 év közötti életkorú férfi, akinek nincsen barátnője. A számítógépek megszállottja, és világszerte káoszt akar teremteni. Így jellemezhetők a számítógépes vírusok készítői egy antivírus szakértő szerint.

Havonta átlagosan mintegy ezer új számítógépes vírus lát napvilágot, amelyek között egyre több célozza az új operációs rendszereket, mondta Jan Hruska, a brit Sophos számítógépes biztonsági cég vezérigazgatója. "Nem látunk arra utaló jelet, hogy a számítógépes vírusok megjelenési üteme a közeljövőben lassulni fog" - mondta a világ negyedik legnagyobb antivírus szoftvercégének első embere.

"A vírusírók folyamatosan kutatják azokat az új lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik a vírusok terjedését" - tette hozzá Hruska, aki szerint az új vírusok megjelenési üteme gyorsulni fog az elkövetkező években.

"A vírusok készítői a legtöbb esetben 14 - 34 év közötti férfiak, a számítógépek megszállottjai. Általánosan jellemző rájuk, hogy képtelenek beilleszkedni a társadalomba, nem találnak barátnőt maguknak, visszahúzódóak. A vírusok egyfajta digitális grafittit jelentenek számukra" - mondta Hruska.

"Az újabb és újabb operációs rendszerek megjelenésével a vírusok egyre több formában öltenek testet, mivel minden új funkció, illetve program magában foglalja a biztonsági rések jelenlétének lehetőségét." Hruska szerint a vírusírók következő célpontja a Microsoft .Net web alapú szolgáltatási platformja lehet.

A vírusok számát tovább növeli, hogy a készítők megosztják egymással a vírusok forráskódját, és új variánsokat készítenek belőlük. "A Klez forráskódja széles körben elterjedt az interneten, a kezdő vírusírók pedig csak letöltik, módosítják, majd útnak eresztik egy új variáns képében. A Klez egyike azon vírusoknak, amelyek nem akarnak eltűnni a világhálóról."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #16
    Egyetlenegy pozitívuma mondjuk van a dolognak. A biztirések egy kis százaléka legalább befoltozódik. Csak kár, hogy ilyen áron.
  • zeb #11
    Lám lám, hogy fáj az önjelölt kis pécéguruknak ha valaki szemükbe köpi a kegyetlen igazságot, kimondja azt amit nem csak mások, de még önmaguk előtt is titkolni akartak. Ezek, a PC-re rákattant, monitorfüggő kis csótányok vírusok írogatásával vagy -az IQ-hiányosabb egyedek- netes lövöldözőkkel tengetik napjaikat, egy olyan világba menekülnek ahol nem szembesülnek az élet kihívásaival, önnön lényük jelentéktelenségével, létük céltalanságával. Többnyire vastag sokdioptriás szemüvegen keresztül nézik a képernyőt, nagy vízfejük van teli pattanásokkal, satnya testük napi egyszer edzik 2 percben, akkor is csak alkarra gyúrnak miközben a pina.hu villódzik a monitorukon. Emberi kapcsolatok kialakításában visszataszító külsejük és eltorzult személyiségük akadályozza őket.
    Nyilván sokaknak ismerős az itt leírt karakter, hisz ezek önök akik mindig itt vannak, nincs barátjuk, nincs barátnőjük és ami a legborzasztóbb nincs életük. Ha meghalnak senki nem sír önök után, itt a fórumon talán feltűnik a hiányuk valakinek pár napra, de jönnek új vesztesek és az élet megy tovább.
  • Kandurex #7
    "Peti vagyok, a mamámat nagyon szerettem"
  • Laci73 #6
    A "szakértők" régi hibája, hogy általánosítják dolgokat, igy az embereket is. Minden idők legnagyobb hülyeségének tartom például azt az állítást hogy "a gyilkos mindig visszatér a tett színhelyére" - az ilyen és ehhez hasonló brillirozó kijelentések járatják le előttem a profil-készítőket is. Kb. a sokat emlegetett brit kutatók szintjére...
  • RpPRO #4
    Boldog hazassagban elo, 45 eves no vagyok 3 egeszseges, gyonyoru gyermekkel. Egy jol meno szoftvereket forgalmazo ceg ugyvezeto igazgatoja vagyok. Gyakran eljarok barataimmal szinhazba, moziba, etterembe. Rendszeresen sportolok. Alig ulok a szamitogepem elott. Virusokat csak hobbibol irok. :))
  • Pheel #2
    "14 és 34 év közötti életkorú férfi, akinek nincsen barátnője"

    És a cipőméretük pedig 42.5-es, mi? :))))))
  • Hamed #1
    Úgy bírom az ilyet. Netán megkérdezték őket személyesen, vagy valami agyturkáló marhasága?