Spencer

A RIAA figyelmeztető leveleket küldött több száz cégnek

Az amerikai hanglemezkiadó cégeket magába tömörítő RIAA (Recording Industry Association of America) a napokban több mint háromszáz Egyesült Államokbeli céghez juttatta el azon levelét, melyben az adott cégeket felszólította a számítógépes hálózataikon tárolt, a szerzői jogi törvényeket sértő anyagok azonnali eltávolítására, illetve amely levelekben a RIAA komoly pénzbüntetések kilátásba helyezésével fenyegette meg az érintett cégeket.

A kisebb-nagyobb amerikai cégekhez és vállalatokhoz eljuttatott figyelmeztető levél szerves részét képezi a RIAA hanglemez kalózkodási elleni projektjének. A szervezet vezetői azt állítják, hogy a zenei CD eladások a tavalyi esztendőben elsősorban azért estek vissza közel tíz százalékkal, mert a kalózipar él és virágzik, és az emberek már egyre kevesebbszer vásárolnak zenei anyagokat legális módon, boltokban.

A RIAA egészen a közelmúltig nem nevezte nevén azon cégeket, melyeket a kalózipar melegágyának tartott, viszont a szervezet mostanság már konkrét cégek és vállalatok ellen is felveszi a harcot. A kalózkodás visszaszorítása érdekében a RIAA az elmúlt hónapban a Fortune ezres listáján található nagy cégek mindegyikéhez eljuttatta azon jegyzetét, mely arra volt hivatott, hogy felvilágosítsa a cégeket a kalóz zenei felvételek ellen folytatott harc legjobb módszereiről.

A RIAA szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a napokban több száz amerikai cég kapott figyelmeztetést az állítólagosan a számítógépes rendszerein tárolt törvénysértő állományokkal kapcsolatban, azonban a szóvivő ezen vállalatokat nem kívánta konkrétan megnevezni. A szóvivő annyit azért elárult, hogy a kiküldött levelek közel 35 százalékát technológiai cégekhez, 20 százalékát egészségügyi vállalkozásokhoz, újabb 20 százalékát pedig különböző gyártó cégekhez postázták el. "Az önök cégének számítógépes hálózatán illegális módon lemásolt és terjesztett zenei felvételek találhatók. Nyomatékosan kérjük önöket, hogy ezen törvénysértő anyagokat haladéktalanul távolítsák el rendszereikből" - olvasható a RIAA figyelmeztető levelében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garfield #13
    Az lesz ám csak a f*sza, amikor Magyarországon egyszerre fog Tűzszünet-kampányt indítani a MAHASZ a BSA-val...
  • Laci73 #12

    A lemezkiadók nem veszik észre, hogy gyengélkedő eladásaik mögött más okok is meghúzódnak:
    - A lemezek indokolatlanul drágák (!)
    - Nincsenek igazi új sztárok
    - A régi sztárok már unalmasak vagy kikopott a tehetségük
    - A lemezkiadók élén nem jó szakemberek ülnek (állítólag inkább a zenéhez értenek semmint a pénzhez, de én ezt is kétségbe vonom)
    - Olyan dolgokat képtelenek észrevenni hogy szélmalom-harcot folytatnak
    - Ők is megsértik a személyiségi jogokat eljárásaik és vizsgálataik folyamán
    - Saját maguk ellen tesznek mindent, mert pontosan miattuk népszerű(bb)ek a file-cserélő rendszerek (magyarán akaratlanul is reklámozzák a p2p-t)

    Vagy egy gyökeresen új stratégiát vezetnek be, vagy végük van mint a botnak...
  • Mike #11
    Hát hogy legyen miből palota szintü székházat emelni
  • Pheel #5
    Simán rágalmazás. Mi mindent megtehet a RIAA... Ehh!
  • Yfel #3
    Én meg azon mulatok, hogy levelet kell nekik küldeni mert már valószínűleg az email szerverük sem működik nemcsak a website-juk :)
  • vax #1
    Mit meg nem tesznek, hogy a létjogosultságukat és szükségességüket kihangsulyozzák.