Spencer

Változások a Nanya Technologies stratégiájában

A DRAM memóriapiac aktuális történéseit figyelembe véve Tajvan egyik legnagyobb memóriagyártója, a Nanya Technologies változtatásokat hajt végre eddigi piaci stratégiáján.

Ezen változtatások közé tartozik többek közt, hogy a Nanya Technologies a korábban tervezettnél nagyobb mennyiségű high-end kategóriás DDR400-as memóriachipet kíván gyártani a közeljövőben. Ezen döntés hátterében elsősorban az áll, hogy a DDR (Double Data Rate) memóriák ára az elmúlt időkben rendkívüli mértékben csökkent, és a korábban csillagászati összegekbe kerülő, nagyteljesítményű DDR400-as SDRAM memóriák mára már a legtöbb vásárló számára elérhetővé váltak, tehát a Nanya Technologies-nek érdemes növelnie a DDR400-as gyártókapacitását.

Az egyik kínai lap értesülései szerint a Nanya Technologies ebben a hónapban már több mint 5 millió darab DDR400-as, főleg 256 Mbit kapacitású grafikus memóriachipet szállított le a grafikus processzorok fejlesztésével foglalkozó Nvidiának és ATI Technologies-nek, mely cégeknek állítólag folyamatosan egyre több ilyen memóriachipre van szükségük. A Nanya Technologies-nek tehát többek közt ezért is növelnie kell a DDR400 gyártókapacitását. A változtatások végrehajtását követően áprilisban a cég összes gyártókapacitásának mintegy 20 százalékát foglalja majd le a DDR400-as memóriachipek gyártása, mely chipekből egyébként a Nanya Technologies az idei év első két hónapjában több mint 26 millió darabot adott el.

Érdekesség, hogy a tajvani gyártó ezzel párhuzamosan a jó öreg SDR (Single Data Rate) SDRAM memóriákból is többet kíván gyártani, mint az idei év első heteiben. Ezen döntés hátterében az áll, hogy miközben a DDR memóriák ára az elmúlt időkben zuhanórepülést végzett, addig a régebbi SDR memóriák ára tartotta magát, sőt némileg emelkedett is. A relatíve magas ár pedig arra ösztönzi a Nanya Technologies-t, hogy növelje az SDR SDRAM memóriák gyártását, mely memóriák ugyan már elavultnak tekinthetők, azonban folyamatos kereslet mutatkozik irántuk, és a magas ár elég nagy árréssel kecsegtet a gyártó számára. Különböző források szerint a Nanya Technologies már február végén növelte SDR SDRAM gyártókapacitását, és amennyiben ezen memóriák ára a jövőben sem csökken, további gyártókapacitás növelés is elképzelhető a gyártónál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    ilyen memóriát vettem tegnap előtt, eddig jól műxik!