JohnnyCage

Rivális szolgáltatók leveleit blokkolta az MSN

A Microsoft MSN bejelentése szerint a társaság e-mail rendszere a napokban véletlenül blokkolta több, rivális internetszolgáltatótól érkező elektronikus levél továbbítását, miután azok forrását tévedésből spamek forrásaként jegyezték be.

A redmondi (Washington) székhelyű szoftvercég jelenleg 120 millió felhasználó számára biztosít e-mail hozzáférést a Hotmail rendszeren, illetve az MSN internethozzáféréseken keresztül. A társaság a napokban megerősítette, hogy az AOL-féle RoadRunner, illetve EarthLink felhasználók egy csoportját tévedésből kéretlen (spam) e-mailek forrásaként azonosította, és tiltólistára tette. A két rivális szolgáltató értesítését követően a Microsoft MSN azonnal kijavította a tévedést, közölte a társaság egyik szóvivője.

"Az MSN szolgáltatást védő többszintű spamszűrő rendszer egyre több kéretlenül érkező, reklámcélú e-mailt blokkol. Amennyiben azonban a spamküldő például egy EarthLink címet használ, a rendszer blokkolhatja az onnan érkező későbbi e-maileket" - mondta az MSN szóvivője.

A Microsoft az MSN, illetve Hotmail rendszert a San-Francisco-i Brightmail spamszűrő rendszerével védi a kéretlenül érkező e-mailek ellen. Az MSN szakértői emellett azonban rendszeresen figyelemmel kísérik azokat az IP-címeket, amelyekről nagymennyiségű spam érkezik, és tiltólistára teszik azokat.

Mint Keith Cocozza, az AOL RoadRunner szélessávú internetszolgáltatásokkal foglalkozó szóvivője elmondta, a társaság a napokban olyan felhasználói panaszokat kapott, hogy egyes felhasználók nem tudnak e-mailt küldeni az MSN címekre. A MSN később azonban orvosolta a problémát. "A RoadRunner a MSN tiltólistáján kötött ki, de hogy pontosan miért, azt sem ők, sem mi nem tudjuk pontosan. Azon dolgozunk az MSN munkatársaival, hogy ilyesmi a jövőben ne fordulhasson elő" - mondta a szóvivő.

A spam ellen küzdő szakértők szerint a MSN problémáját valószínűleg emberi tévedés okozhatta, nem a spamszűrő rendszer hibája. "A tömérdek spam okolható az esetért. A jövőben is várhatóak hasonló esetek, mivel a szolgáltatók megpróbálják kiszűrni a sávszélességet jelentősen csökkentő, a felhasználókat pedig bosszantó kéretlen e-maileket, az emberi tévedés azonban nem ritka" - mondta Steve Linford, a The Spamhaus Project tiltólista elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • JTBM #9
  A Spam-et egyszerű törvényekkel lehetne kizárni a hálóról: A reklámozott cégnek levelenként $500 büntetést kellene fizetnie, ha kéretlenül küldi ki a címzettnek. Ez eléggé elvenné a kedvét a cégeknek az ilyen típusú reklámtól. Persze ilyen törvényt nem fognal bevezetni, pefig szerintem igen nagy pénzt lehetne bezsebelni belőle...
 • Zeo_Bone #8
  jam. be lehet álítani,hogy bizonyos leveleket visszadob, tehát meg se kapod. én outlook xpressnél állítottam be 1 csomó spamküldő céget,így már kevesebb a problem :)
 • Gabest #6
  Spam védelmet be kell kapcsolni, hogy legyen. Én sem használom napi levelezésre és egy erősebb fokozaton alig jön át valami. Kb kéthetente elég üríteni, hogy ne tiltson le.
 • Zivos #5
  Az a gond, hogy van egy hotmailes cimem. Ezt nem hasznalom, csak hirdetes feladasra, meg egy-ket helyen kernek email cimet (pl. online jatekok, DC). Ossze-vissza 10X adtam ki valahova. Es erre a cimre napi 50-60 spam erkezik. Akkor, hogy van ez a spam vedelem?
 • Frenzy #3
  Erzem az ironiat a hangodban, de ha jobban belegondolsz, konkurencia harc ide vagy oda, Microsoft agresszio ide vagy oda, az, hogy bizonyos cimekrol ne tudhassanak emailt fogadni felhasznalok szerintem annyira nem lehet mas, mint veletlen.

  Bar adja magat a magyarazat, hogy esetleg direkt csinalta az MS, azert egesz email cim tartomanyt letiltani enyhen szolva durva lepes lenne egy masik email szolgaltato reszerol ... ettol ugyanis egyaltalan nem lesz tobb elofizetoje/felhasznaloja, viszont szerezhet maganak sok ideges felhasznalot :-)