JohnnyCage

Májusra várható a 400 MHz-es Athlon rendszerbusz

Az Advanced Micro Devices (AMD) májusban új, 400 MHz-es rendszerbuszra épülő Barton processzorokat tervez kiadni, megerősítve ezzel megoldásainak teljesítményét az Athlon 64 megjelenéséig.

Az Athlon 64 processzorok a társaság jelenlegi tervei szerint szeptemberben jelennek meg. Mivel azonban a chipóriás Intel igen gyors tempót diktál, az AMD is kénytelen továbbfejleszteni K7-alapú Athlon XP processzorait, hogy megőrizze versenyképességét.

A processzorgyártó a napokban értesítette az alaplap és chipkészlet gyártókat a közeljövőben várható, új megoldásokról. Ipari hírforrások szerint az új Barton processzormag kizárólag a megnövelt rendszerbusz (FSB) órajelben fog különbözni a jelenlegi változattól, egyéb módosítást nem fog tartalmazni.

A tajvani VIA Technologies, illetve Silicon Integrated Systems (SiS) chipsetgyártók áprilisban adják ki az új Athlon XP processzorokat is támogató chipkészleteiket. A hírforrások szerint a VIA márciusban megjelenő KT400A megoldása csak a jelenlegi, 333 MHz-es rendszerbuszt fogja támogatni, a 400 MHz-es FSB támogatása egy újabb chipkészletben lesz elérhető.

Egyes társaságok azonban komoly kétségeket támasztanak az új Barton-alapú Athlon XP megoldásokkal szemben. A májusi kiadás ugyanis azt sugallja, hogy a megoldások csak a nyár második felében, nem sokkal az Athlon 64 bevezetése előtt jelennek meg a piacon. A Barton-alapú, 333 MHz-es rendszerbuszt alkalmazó Athlon XP 3000+ processzor februári kiadását követően a társaságok ráadásul nem is igazán tudják megfelelően pozícionálni AMD-alapú megoldásaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)