JohnnyCage

Júniusra készül el a 802.11g szabvány

A Wi-Fi Alliance szövetség szerint júliusra befejeződhet az első 802.11g alapú eszközök hitelesítése, így a bevizsgált készülékek akár már augusztusban megjelenhetnek a piacon.

Az IEEE (Institute for Electrical and Electronics Engineers) közelmúltbeli bejelentése szerint a 802.11g drótnélküli hálózati szabvány júniusra öltheti fel végső formáját. Mindez azt jelenti, hogy a Wi-Fi Alliance már júliusban elvégezheti az első eszközök hitelesítését. A szövetség szerint a bevizsgált 802.11g eszközök augusztus folymán megjelenhetnek a piacon.

A hitelesített 802.11g eszközök megjelenése várhatóan lecsillapítja azokat az aggodalmakat, amelyek jelenleg a technológiára épülő eszközök kompatibilitását, illetve teljesítményét övezik. A piacon már jelenleg is kaphatóak 802.11g alapú készülékek, ezek egyes jelentések szerint azonban nem teljesen kompatibilisek a korábbi 802.11b szabvánnyal, így az utóbbi szabványra épülő eszközök belépése gyakran problémát okoz a hálózatban.

A bevizsgált 802.11g megoldásoknak probléma nélkül együtt kell működniük egymással, illetve a jelenleg elterjedt 802.11b technológiára épülő megoldásokkal. Az új 802.11g egyébként a 802.11b 11 Mbps sebességének közel ötszörösét, mintegy 54 Mbps adatátviteli sávszélességet biztosít.

A Wi-Fi Alliance biztosítani kívánja, hogy a két szabványra épülő eszközök fennakadás nélkül együtt tudjanak működni egymással, illetve a 802.11g által ígért 54 Mbps sávszélesség valóban elérhető legyen az ilyen hálózatokon, közölte Amer Hassan, a szövetség egyik szóvivője.

A Wi-Fi Alliance már megkezdte hitelesítési megoldásának kifejlesztését, a rendszer addig azonban nem fejezhető be, amíg az IEEE ki nem adja a 802.11g végleges specifikációit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!