Franczy

Három vadonatúj nyomtató várható a Delltől

Az elmúlt hónapokban egyre többet lehetett hallani arról, hogy a vezető számítógépgyártó cégek között nyilvántartott Dell Computer be kíván lépni a nyomtatópiacra, most pedig már azt is tudni lehet, hogy a gyártó kínálatában a kezdetekben három vadonatúj nyomtató lesz, két lézer és egy tintasugaras. Különböző források tudni vélik, hogy a Dell Computer ezen első nyomtatói még ebben a negyedévben forgalomba fognak kerülni.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Dell Computer első nyomtatói révén a jelenleg legerősebb piaci szegmenseket kívánja lefedni, ugyanis a cég első termékei között egy a kisebb vállalkozások, valamint egy a közepes vállalkozások számára szánt lézernyomtató, illetve egy elsősorban otthoni felhasználásra szánt multifunkciós tintasugaras nyomtató található. Jelen pillanatban egyébként ezen utóbbi nyomtatók piaca növekszik a legdinamikusabban, ugyanis mostanság a felhasználók már egyre nagyobb arányban vásárolnak olyan eszközöket, melyek a nyomtatáson kívül szkennelésre, fénymásolásra és faxolásra is alkalmasak, emellett pedig áruk is kedvezőnek mondható.

Amikor a Dell Computer a közelmúltban megjelent egy számára új piaci szegmensben, akkor mindezt általában egy partnercég segítségével tette meg. Nincs ez másképp most sem, ugyanis a Dell Computer a komoly nyomtatópiaci tapasztalatokkal rendelkező Lexmarkkal karöltve debütál ebben a számára új piaci szegmensben, vagyis lényegében a Lexmark fogja gyártani a Dell Computer nyomtatóit. Különböző források szerint egyébként a gyártó első nyomtatói igen csak versenyképes árakon fognak debütálni, ami konkrétan azt jelenti, hogy a már említett, nyomtatásra, szkennelésre, fénymásolásra és faxolásra egyaránt alkalmas multifunkciós eszköz ára 150-200 dollár körül fog alakulni. Ily módon a Dell Computer többek közt annak a Hewlett-Packard gyártmányú, psc 2110 típusjelzésű multifunkciós eszköznek kívánt közvetlen konkurenciát állítani, mely jelenleg 199 dolláros áron kapható.

Várakozások szerint a Dell Computer első lézernyomtatói is kedvező áron kerülnek majd forgalomba. A két lézernyomtató közül a kisebb teljesítményű 300 dollárba fog kerülni, a nagyobb teljesítményű és egyben Ethernet csatlakozóval is felszerelt modell pedig várhatóan 500 dollár körüli áron lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!