JohnnyCage

AMD, ASE: Flip-chip chipkészletek

A processzorgyártó AMD az Advanced Semiconductor Engineering-gel (ASE) közösen egy olyan megoldás fejlesztésébe fogott, amely lehetővé teszi a Flip-chip tokozás alkalmazását a különféle chipkészletekkel.

A megállapodás keretében a két társaság megosztja technikai tudását, és közös erővel vág új, Flip-chip tokozási anyagok, eljárások, és készülékek fejlesztésébe. Ezek a megoldások az Advanced Micro Devices (AMD) jövőbeli chipkészleteiben lesznek megtalálhatók.

A két társaság szerint az együttműködés eredményeként elkészülő chipgyártási technológiát az AMD-alapú chipkészleteket gyártó tajvani cégek is alkalmazhatják majd. Az Opteron- és Athlon 64-alapú chipkészletek kifejlesztéséhez az AMD fog technikai támogatást nyújtani a chipsetgyártóknak, a kifejlesztett chipsetek legyártását pedig a tajvani ASE segíti majd.

"Az AMD-vel szorosan együttműködve az ASE kulcsfontosságú szolgáltatásokat fog kínálni chipsetgyártó partnereinek a szilíciumszeletek feldolgozása, a Flip-chip tokozás, és a végső tesztelés területén" - közölte J.J. Lee, a chiptokozással és teszteléssel foglalkozó Advanced Semiconductor Engineering kutatási és fejlesztési (R&D) elnökhelyettese.

"Az újonnan kialakított chipgyártási kapacitásunk lehetővé fogja tenni az AMD chipsetgyártó partnerei számára, hogy a legújabb, legfejlettebb Flip-chip tokozási megoldásokat alkalmazzák alaplapi chipkészleteikhez" - tette hozzá Rick Heye, az AMD számítástechnikai termékek csoportjának infrastruktúrákkal és műszaki fejlesztéssel foglalkozó elnökhelyettese.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)