Alex

Az Európa Terv keretében 25%-kal csökkenek az internetezés költségei

Az Európa Terv keretében átlagosan 25%-kal csökkenek az internetezés költségei - a Matávval és az Emitellel már megállapodott az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, az alternatívokkal még folynak a tárgyalások.

Az Európa Terv programja szerint márciustól átlagosan 25%-kal csökkennek az internet-előfizetési díjak. Ennek keretében ma kétoldalú megállapodások aláírására került sor Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója és Harel Yoel, az Emitel vezérigazgatója között.

A stabil, kiszámítható szabályozási környezet fenntartása mellett az informatikai és hírközlési tárca a partnerség jegyében valamennyi szolgáltatóval folyamatosan tárgyal. Ennek a 8 hónapos, közös munkának az eredménye, hogy idén a szolgáltatók már élni tudnak az adókedvezmények által kínált lehetőségekkel: a végpontok számának gyarapodása mellett a csomagok ára csökkenni fog. Az IHM arra számít, hogy a tavaly elfogadott adótörvények révén a szélessávú, (gyors, korlátlan) internet-hozzáféréssel rendelkező felhasználók száma idén kiugróan növekszik, meghaladja a százezret.

A Matáv konstrukcióinak köszönhetőn az internetszolgáltatók maguk alakíthatnak ki olyan internetcsomagokat, amelyek magukba foglalják a telefon és az internet-elérés díját, így összességében az internetezés költsége legalább 25%-kal csökken. Az új konstrukciók egyike sem igényel állami többlettámogatást.


Kovács Kálmán miniszter
Az alternatív távközlési szolgáltatókat Polányi Sándor, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója képviselte a Távközlési Kerekasztalt követő sajtótájékoztatón, aki számos piaci szereplő nevében (Pantel, GTS Datanet, Hungarotel, eTel, Elender és a UPC Magyarország) beszámolt arról, hogy a minisztériummal folyó tárgyalások és a közös előkészítő munka eredményeképp a közeljövőben szintén a kormányzati célokkal egybevágó konstrukciókkal lépnek piacra. A GTS-Datanet a napokban jelentette be, hogy márciusban új modemes kombinált Internet-előfizetési csomagokat indít el, amelyek árai jelentős mértékben kedvezőbbek lesznek a mostani betárcsázós elérési és internet-áraknál.

Így az áprilisban induló évi 60 ezer forint adókedvezménnyel járó PC akcióval az otthonokba kerülő számítógépek mellé a lakosság minden eddiginél olcsóbban tud internethez jutni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #29
    hát és akinek 2 éves fix szerződése van ?? kedves számító miniszterek! Suxx!
  • Pheel #15
    Nem szándékozom kábelre váltani, már csak a korlát miatt sem. :)
  • Scipio_from_HAB #14
    Pheel csak chellot ne fizess elő ...

    A upc biztosan kap majd támogatást, csak hát az kell "fejlesztésre"...

    Most is volt egy ilyen ("fejlesztés"), így az átlag 3-as lossom felment 20-ra, van mikor 50...
  • Pheel #13
    Kábelen meg 15 Gigás korlát van, ami meg ADSL-en nincs. 1:1
  • Pheel #12
    Na ezért várom, hogy végre lejárjon a szerződésem az Axelero-val. Megyek innen bárhová. Más se rosszabb, csak olcsóbb... :\
  • Gabest #10
    Indexen azt írják hogy az adsl esetében a mostani árért visszaadják a kezdetben meglévő 512-est, és a 384-es olcsóbb lesz.
  • Amero #9
    UPC is emelt egy ezrest Január elsejével.
  • Bradley #7
    a TVnyet is emel 1 ezrest :(
  • Amero #5
    Kiváncsi vagyok mivel fog a UPC kirukkolni.
    Bárcsak ne így legyen de én úgy sejtem lesz méglassabb (5Gb korláttal) chello 8000 HUF-ért, a mostani szint pedig 14-15000 HUF-ra emelkedik.
  • atee #4
    nem csokkenteni kene... faszom... hanem kiepitene a szelessavot mindenhova.....
    Szarnak 1 pofon!