JohnnyCage

Microsoft alapú mobiltelefont ad ki a T-Mobile

A szoftveróriás bejelentése szerint a német mobilszolgáltató T-Mobile lesz a második európai társaság, amely a Smartphone mobiltelefon operációs rendszerre épülő készüléket ad ki.

Az intelligens mobiltelefonokhoz szánt megoldást már több ázsiai gyártó is alkalmazza megoldásaiban.


Az Orange smartphone-ja
A Deutsche Telekom leányvállalataként ismert T-Mobile a High Tech Computer tajvani szerződéses gyártótól fogja megvásárolni a Smartphone-alapú készülékeket, vagyis ugyanattól a cégtől, amely a francia Orange-nak is szállít ilyen mobilokat. "A készülékek a nyáron jelennek meg" - mondta Anne Marie Duffy, a Microsoft mobil eszközökkel foglalkozó részlegének európai marketingmenedzsere.

A T-Mobile a készülékhez olyan szolgáltatásokat is biztosítani fog, mint az e-mail küldés, és fogadás, az azonnali üzenetküldés, a digitális fényképek készítése, és a naptár. A szolgáltatásokhoz szükséges szoftvereket a T-Mobile saját fejlesztői fogják készíteni.

A bejelentés időpontja nem véletlen, mivel a héten kerül megrendezésre a 3GSM mobiltelefonos technológiákkal foglalkozó kereskedelmi kiállítás és konferencia a franciaországi Cannes-ben.

A szoftveróriás Microsoft Smartphone mobil operációs rendszerét a nagyobb gyártók közül jelenleg csak a dél-koreai Samsung Electronics tervezi alkalmazni. Ennek oka a szakértők szerint az, hogy a társaságok tartanak a Microsoft esetleges dominanciájától a területen. A Microsoft ezért inkább a mobilszolgáltatókat próbálja rávenni a Smartphone alapú készülékek megrendelésére. Ezeket a készülékeket a szoftveróriás, illetve partnerei (Texas Instruments) által készített referenciák alapján a távol-keleti szerződéses gyártók készítenek.

A T-Mobile a negyedik mobilszolgáltató a francia Orange, az amerikai AT&T Wireless, és a fülöp-szigeteki Smart után, amely a Microsoft-TI referenciái alapján rendel Smartphone alapú készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #8
    Nekem tetszik, de ha arra gondolok, hogy az MS szoftverét használja...
  • Munch #7
    Lassan IDE kábellel kell adatkapcsolatot varázsolni. :-)))))))
    Meg tápkábelről tölteni. Meg Bootos memóriakártyárol indítani a telefont. :-D
  • NasaTm #4
    A program szabalytalan muveletet halytot vegre es kilepett a rendszerbol :)
    Bruhaha :)
  • Close #1
    De szép színes... :-)