Franczy

Kis helyfoglalású HP és IBM PC-k

A Hewlett-Packard, illetve az IBM a hét végén szépen csendben, különösebb felhajtás nélkül számos olyan új üzleti személyi számítógépet jelentett be, mely újdonságok elsősorban kis helyfoglalásukról ismerszenek meg. Konkrétan a Hewlett-Packard három vadonatúj Evo D510 sorozatú PC-vel, az IBM pedig tíz kisméretű NetVista S42 személyi számítógéppel rukkolt elő.


Evo D510
Az említett két gyártó által bejelentett számítógépeket elsősorban az olyan irodákba szánják, ahol a helyszűke miatt rendkívüli fontossággal bír, hogy a PC-k a lehető legkisebb helyfoglalással rendelkezzenek. A most debütált újdonságok átlagosan nem kevesebb mint 50-75 százalékkal kisebbek, mint a hagyományos méretekkel rendelkező személyi számítógépek, ráadásul könnyedén el lehet őket rejteni az íróasztalokba, sőt akár a falra is egyszerűen lehet őket rögzíteni. Értelemszerűen az ilyen parányi számítógépeket a gyártók elsősorban kis helyfoglalású LCD monitorokkal szállítják.

Konkrét példákat tekintve, a Hewlett-Packard által bemutatott vadonatúj Evo D510 ePC mindössze 25 centiméter széles, 31 centiméter hosszú és 10 centiméter magas, tömege pedig alig 4,5 kilogramm. Ebben az új ePC-ben többek közt egy 2 GHz-es működési frekvenciájú Intel Celeron processzor, 128 MB memória, egy 40 GB kapacitású merevlemez, valamint egy CD-ROM meghajtó található. A parányi HP rendszer kezdőára 783 dollár. A gyártó másik két kis helyfoglalású PC újdonsága 31 centiméter széles, 33 centiméter hosszú és 7 centiméter magas. Ezekben az alig több mint 5 kilogramm tömegű és 864 dolláros kezdőárú számítógépekben 2 GHz-es frekvencián ketyegő Pentium 4 processzor, 256 MB memória, 40 GB-os merevlemez, valamint egy CD-ROM meghajtó található.


IBM NetVista S42

Az IBM-féle NetVista S42 sorozatú újdonságok közül a legolcsóbb 699 dollárba kerül, mely összeg ellenében egy olyan kisméretű PC-t lehet kapni, mely többek közt egy 1,8 GHz-es frekvenciájú Celeron processzort, 128 MB memóriát, egy 40 GB kapacitású winchestert, valamint egy CD-ROM meghajtót tartalmaz magában. Az 1279 dolláros csúcsmodell ezzel szemben már 2,8 GHz-es Pentium 4 processzorral, DVD-ROM meghajtóval, valamint Gigabit hálózati csatolóval van felvértezve. Az IBM ezen új mini PC-i 31 centiméter szélesek, 35 centiméter hosszúak, 8,3 centiméter magasak, tömegük pedig átlagosan 7 kilogramm.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!