Franczy

Gyártás áthelyezés a Hewlett-Packardnál

A Hewlett-Packard bejelentette, hogy houstoni üzemében erősíteni kíván szervergyártási tevékenységein, ezzel párhuzamosan pedig be kívánja zárni azt a kaliforniai üzemét, mely jelen pillanatban különböző szerver számítógépek, illetve adattároló berendezések gyártásával foglalkozik.

A világ vezető számítógépgyártói között nyilvántartott cég munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy mindez várhatóan csak 25 alkalmazott állásába fog kerülni. Jelen pillanatban egyébként mintegy 500 munkatársat foglalkoztat a bezárásra ítélt roseville-i gyártóüzem, ahonnan 475 alkalmazott munkahelyét áthelyezik a cég houstoni üzemébe. A roseville-i üzemben készülnek jelenleg többek közt az Intel processzoros HP 9000 típusjelzésű szerverek.

A szervergyártási tevékenységek Houstonban történő összpontosítása jelentősen csökkenti a gyártási és szállítási költségeket, ami áttételesen azt eredményezi, hogy vásárlóink számára a jövőben minden korábbinál nagyobb értékeket tudunk biztosítani - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a cég szóvivője, aki elmondta, hogy a houstoni gyártóüzem a Hewlett-Packard "főhadiszállásán" található, míg a hamarosan bezárni kívánt roseville-i üzem egy a központtól távoli, bérelt területen helyezkedik el.

A cég munkatársai elmondták, hogy a roseville-i üzem bezárási procedúrája a napokban lényegében már meg is kezdődött, a gyártási tevékenységek áthelyezésének első fázisa pedig várhatóan áprilisban veszi majd kezdetét. A Hewlett-Packard szerint amennyiben minden jól megy, akkor a gyártási tevékenységek már az idei nyáron teljes mértékben átköltözhetnek a houstoni üzembe. A gyártó houstoni központjában az áttelepítési projekt befejezését követően egyébként mintegy 4000 alkalmazott fog dolgozni.

A Hewlett-Packard külön felhívja a figyelmet arra, hogy a projekt lényegében minimális munkaerő leépítéssel jár. Mint ismeretes, a Hewlett-Packard a Compaq Computerrel történt fúziót követően bejelentette, hogy költségtakarékossági szempontok miatt világszerte mintegy 15 ezer alkalmazottat kíván elbocsátani, a cégtől elbocsátottak száma azonban azóta már majdnem elérte a 18 ezret.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!