JohnnyCage

Az nVidia bejelentette a GF FX professzionális változatát

Az nVidia kedden bejelentette úgy Quadro FX grafikus processzor sorozatát, amelyet a társaság a munkaállomásokba, illetve azokon belül is a professzionális CAD/CAM, valamint digitális tartalomalkotási alkalmazásokhoz szán.

Az nVidia Quadro FX sorozat két tagból áll. A Quadro FX 1000, és Quadro FX 2000 elnevezésű chipek egyaránt tartalmazzák azt a magot, amely a társaság szerint az első valóban 128 bites lebegőpontos pontosságú egység a piacon. A teljesen programozható grafikus motor, valamint a nyolc megjelenítési futószalag ezidáig példátlanul valósághű effektek létrehozását teszi lehetővé a professzionális fejlesztők számára.

"A tervezési ciklus egy hosszú, ismétlődésekkel teli folyamat volt a koncepció kialakításától a gyártás megkezdéséig" - mondta Jeff Brown, az nVidia munkaállomásokhoz szánt megoldásokkal foglalkozó részlegének marketingigazgatója. "Az nVidia Quadro FX programozhatósága és teljesítménye a tervezés valósidejú fázisává teszi a megjelenítést, amely lecsökkenti a fejlesztési időt, ugyanakkor növeli a termelékenységet" - tette hozzá a vezető.


A három párhuzamos vertex engine, az ipar első chipre integrált vertex cache-je, a nyolc teljesen programozható pixel pipeline, a teljesen új line engine, és a nagysebességű DDR-II interfész akár ötször akkora line teljesítmény elérésére is képes, mint a társaság eggyel korábbi Quadro megoldásai, állítja az nVidia. A nagy precizitású Full-Scene Anti-Aliasing (FSAA) 3840x2400 -as (QUXGA) felbontásig használható, amely szintén egyedülálló az iparban.

A Quadro FX grafikus processzorokra épülő videókártyákat a PNY Technologies, illetve Leadtek Research cégek fogják gyártani, mondta Jerry Chen, az nVidia termékmenedzsere. A február első hetétől elérhető Quadro FX 1000 kártyák ára hozzávetőleg 1300, az ezzel egyidőben megjelenő Quadro FX 2000 megoldások ára pedig mintegy 2000 dollár lesz, tette hozzá Chen, aki szerint a későbbiekben további változatok is meg fognak jelenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #16
    Attól függ milyen a monitorod és a szemed.
    Hasonlíts már össze egy nVidia, egy ATi, Matrox és egy 3DLabs kártyát.
    200+ ezer forintos monitoron megfogsz lepődni.
    Egy 50 ezres monitoron 1024x768-ban persze, hogy alig látsz különbséget.
    Az nVidia sokat fejlődött, de még mindig övé a legrosszabb a fent említettek közt, lehet hogy a GFX majd változtat ezen, de jelenleg ez helyzet.
  • Zsoltee_a_bator #13
    mert kulonben beegne
  • Power #12
    Valószínű alacsony lehet a kihozatal (GFX még tovább fog késni).
    Miért kellet erőltetni az 500MHz-et?
    A Quadro FX 1000-es 300-on, míg a 2000-es 400 MHz-en fut.
  • RpPRO #10
    _joco, ebredj fel. sZombie karacsonykor tartja a karacsonyt. En optimistabb vagyok. Sztem majus vegen mar megjelenik.
  • Borg #6
    Látod, a hozzád hasonlók miatt ilyen néhol a hangvétel.
    Had ne jellemezzelek most téged, de amig 0 információval, vagy épitő jellegű hozzászólást nem tudsz kipréselni, addig mi a francnak fórumozol?
  • Cefa #5
    Bejelenteni én is tudok sokmindent: Pl:bejelentem a világvégét.
    De mikor b*asszameg. A kapcsolódó linken még e havi megjelenés látható holott az xbit-lab oldalán már márciusi időpont van de régebben egy elemző cég áprilist jelölt meg. Májusig már nem is fogok nvidia hireket nézni. Talán addigra megjelenik.
  • Lazarus #4
    Kurvajó ez a GFFX pro, de hol a faszba van a sima gffx?
  • Csudri #2
    Mert egy számítógépbuzi köcsög vagy aki egész nap csak a neten lóg és lesi az új infómorzsákat, csak azért, hogy kb egy órával hamarabb tudjon meg valamit!
  • Borg #1
    Mért van az, hogy mostanában amint berakok valamit a fórumba, csak utána jelenik meg itt?:)