Franczy

Adatokat loptak el a Pentagontól

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma a közelmúltban úgy határozott, hogy családtagjaikkal együtt az összes amerikai katona egészségügyi adatait számítógépre kell vinni. A nagyszabású projekt nemrégiben éppen hogy csak elkezdődött, máris porszem került a gépezetbe, ugyanis a Pentagon egészségügyi megoldásokkal foglalkozó beszállítójától nemrégiben több ezer katona egészségügyi adatát ellopták. Az FTC (Federal Trade Commission) által az üggyel kapcsolatban kiadott jelentésből kiderül, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb adatlopási ügyéből kifolyóan mintegy 500 ezer adatrekord került illetéktelen kezekbe, és egyelőre nem lehet tudni, hogy ezen információkat a lopást végrehajtó személyek mikor használják majd fel különböző illegális célokra.

Tudni lehet, hogy a tolvajok a Pentagon egyik arizonai partnercégétől több olyan merevlemezt tulajdonítottak el, melyek összesen mintegy félmillió egészségügyi adatot, amerikai katonák társadalombiztosítási számait, és egyéb személyes információkat tartalmaztak. Az Egyesült Államok ügyészi hivatala egyébként várhatóan hamarosan komoly pénzjutalmat fog kitűzni annak érdekében, hogy a tolvajokat mihamarabb leleplezzék, valamint, hogy megakadályozzák az ellopott adatok illegális felhasználását.


Donald Rumsfeld védelmi miniszter a Pentagonban

A hatóságok elmondása szerint az említett adatok akkor kerültek illetéktelen személyek birtokába, amikor december 14-én betörtek a Pentagon egyik beszállítója, a TriWest Healthcare Alliance egyik irodájába és elloptak onnan számos számítógépes alkatrészt, többek közt különböző egészségügyi adatokat tartalmazó merevlemezeket is. Az említett cég tizenhat amerikai államban nyújt különböző szolgáltatásokat a hadsereg számára.

Szakértők szerint az ellopott adatok segítségével lényegében könnyedén létrehozhatók folyószámlák, vagy éppen hamis jogosítványok és egyéb más papírok. A hatóságok egyébként mindeddig nem szereztek tudomást arról, hogy valakik esetleg illegális módon felhasználták volna az ellopott merevlemezeken tárolt információkat. David McIntyre, a TriWest elnök-vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az adatlopás nem okozott komolyabb fennakadást a cég működésében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #13
    "Eltűnőben az FBI notebookjai (2002. augusztus 08.)"
    "600 számítógép tűnt el az amerikai haditengerészettől (2002. október 20.)"
    most meg ez is... de jo nekik en csak a sorospoharakat tudom neha lenyulni :(((((
  • [HUN]PAStheLoD #12
    vagy Bush hitelkártyája ??
  • Vik1984 #11
    Nem kell valakinek egy-két TB-szám? :))
  • Sephi #10
    Bisztos a hulyek kiraktak par vinyot egy dobozoban es ott hagytak ejelre oszt amiko gyutt a takaritoneni aszite radio es hogy man nem kell es haza vitte. Sztm meg most is nezi holl kell fogni a America's Voice -ot :)))
  • Lion #9
    kellenek a kisérlethez az adatok... személyek...
  • silanor #8
    Nemreg ugyan ez volt itt is. Ha jol emlexem nehany honapja. Egeszsegugyisektol loptak el vinyokat...
  • TheZsenyka #7
    Vazzz... ez vagy 10 éve lehetett :)
  • Frank99 #6
    Mé', már megnőtté?
  • TheZsenyka #5
    He who stands in corner with hands in pocket doesn't feel crazy, feels nuts.
  • TheZsenyka #4
    Vazz, emléxem amikor még kicsi voltam és néztem a CNN-t, a hírekben nem értettem mi a lótúró az a "penegen" vazz :) Egyszer végre ki volt írva a háttérben... ahhh :)