Franczy

Palm szoftveres új Samsung mobiltelefon

A Samsung Electronics a napokban megkezdte Palm OS operációs rendszerrel felvértezett nagy tudású mobiltelefonja felfrissített változatának forgalmazását. A keresztségben SPH-i330 nevet, illetve típusjelzést kapott újdonság elődjénél, az SPH-300-nél egyrészt kisebb és elegánsabb megjelenésű, másrészt pedig a fejlesztők elmondása szerint sokkal nagyobb tudású. A Samsung vadonatúj telefonja egyébként alig egy héttel azt követően került forgalomba, hogy a Kyocera Wireless Corporation piacra dobta az ugyancsak Palm OS operációs rendszerrel ellátott, hasonló szolgáltatási körű 7135 típusjelzésű mobiltelefon újdonságát.

A Samsung által most bemutatott SPH-i330 már nem is annyira mobiltelefonra, hanem sokkal inkább kéziszámítógépre emlékezteti az embert, ami nem is csoda, hiszen a készülék központi részén egy nagyméretű, 160 x 240 pixel felbontású, 256 szín megjelenítésére alkalmas LCD kijelző található. Említésre méltó, hogy a távol-keleti gyártó nem kevesebb mint 16 MB memóriával vértezte fel újdonságát, vagyis kétszer akkorával, mint amekorra memóriával az eddigi SPH-300-as modell rendelkezett. Az SPH-330 125 milliméter hosszú, 57 milliméter széles és 17,6 milliméter vastag, vagyis hosszát és szélességét tekintve hasonlatos elődjéhez, vastagsága azonban mintegy 20 milliméterrel csökkent. A karcsúbbá válás azonban sajnos nem járt káros következmények nélkül, ugyanis az SPH-i330 lítium-ion akkumulátorai mindössze 2,5 órás beszélgetési időt tesznek lehetővé, szemben az elődmodell mintegy 4 órás beszélgetési idejével. Az újdonság ára azonban nem hogy csökkent volna elődjéhez képest, hanem jelentős mértékben növekedett, ugyanis míg az SPH-300 400 dollárba, addig az SPH-i330 500 dollárba kerül.

A Samsung először idén februárban mutatta be az SPH-i330 típusjelzésű mobiltelefonját, melynek az akkori ígéretek szerint valamikor tavasz közepén kellett volna debütálnia a piacon. Erre azonban nem került sor, így a gyártó először szeptemberre, később pedig az év végére módosította az újdonság megjelenési időpontját. A Samsung egyébként már gőzerővel dolgozik az ugyancsak Palm OS-alapokon nyugvó SPH-i500, valamint a Microsoft-féle Pocket PC operációs rendszerrel ellátott SPH-i700 fejlesztésén, ezenkívül pedig készülőben van egy a Microsoft-féle Smartphone platformra épülő Samsung mobiltelefon is, név szerint az SCH-i600.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!