JohnnyCage

Belép a drótnélküli hálózati chipek piacára a Philips

A Philips Semiconductor bejelentette, hogy a társaság felvásárolja a nagysebességű drótnélküli hálózati chipek fejlesztésével foglalkozó Systemonic-ot. Az új chipek várhatóan a Philips szórakoztatóelektronikai eszközeiben is meg fognak jelenni.

A Systemonic elsősorban 802.11a és 802.11g drótnélküli hálózati chipek fejlesztésével foglalkozik. A két új technológia közös elődjüknél, a Wi-Fi néven is ismert 802.11b-nél jóval nagyobb adatátviteli sebességet biztosít, így a lehetséges alkalmazások köre jelentősen kibővül. A Philips minden bizonnyal éppen ezért lát komoly lehetőséget a két új megoldásban.

A 802.11a és 802.11g drótnélküli hálózatok lehetővé teszik audió-, illetve videó adatfolyamok valósidejú átvitelét a PC, valamint a televízió, vagy bármely egyéb szórakoztatóelektronikai eszköz között. "Egy headseten keresztül akár a PC előtt ülve is hallgathatod a zenét, vagy a számítógépes MP3 fájljaidat is meghallgathatod a Hi-Fi tornyon keresztül" - mondta Todd Antes, a Philips Electronics marketingigazgatója.

A holland szórakoztatóelektronikai óriás jelenleg is gyárt 802.11b chipeket, amelyek többek között az Intel Banias-alapú notebookokban is megtalálhatók lesznek a jövő év első felében. A 802.11a, illetve 802.11g megoldások ezidáig azonban hiányoztak a társaság termékpalettájából.

A Philips első, Systemonic fejlesztésű, 802.11b, 802.11a, és 802.11g szabványokat is támogató chipkészlete a jövő év első negyedében jelenik meg. A két chipből álló vezérlőchip-készlet 2003 második felétől lesz megtalálható a különféle eszközökben. "Általában 3 - 6 hónap telik el, mire az új chipkészletek megjelennek az első piaci készülékekben" - mondta Antes.

A vezető szerint az új chipkészlet egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy programozható, így a jövőbeli 802.11 szabványokkal is kompatibilissé tehető. Ez többek között azért is fontos, mert a 802.11g szabvány még nincs teljesen készen, és a különféle biztonsági megoldások is fejlesztés alatt állnak.

Ami az új chipek felhasználását illeti, a megoldások a Philips saját szórakoztatóelektronikai eszközeiben is megtalálhatók lesznek a televízióktól a hordozható zenelejátszókig, de a chipset magja a társaság kéziszámítógépekbe és mobiltelefonokba szánt Nexperia processzorába is bekerülhet. A külső cégek elsősorban modemekben és notebookokban fogják alkalmazni a chipet, mondta Ante.

A Philips a Systemonic felvásárlási árát nem közölte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!