JohnnyCage

A tajvani cégek aggódnak a 800 MHz-es P4 FSB miatt

A tajvani chipsetgyártók körében egyre nagyobb aggodalmat kelt az Intel hozzáállása az új, 800 MHz-es Pentium 4 rendszerbusz licenszeléséhez.

Jelenleg a Silicon Integrated Systems (SiS), illetve az ALi Corp. rendelkezik Pentium 4 chipsetlicensszel a tajvani chipkészlet gyártók közül. Az Intel 2003-ra várható 800 MHz-es Pentium 4 rendszerbuszára azonban nem érvényes a társaságok licenszszerződése, a VIA Technologies pedig még ezen utóbbival sem rendelkezik.

Egyes, az Intelhez közeli hírforrások szerint a társaság veszélyeztetve érzi chipset részlegének pozícióját, ezért elképzelhető, hogy visszautasítja a 800 MHz-es FSB (Front Side Bus - Rendszerbusz) licenszjogának megvásárlására tett ajánlatokat.

A VIA számára mindez "csak" a jelenlegi helyzet folytatódását jelentené, a Silicon Integrated Sytems (SiS) az utóbbi időben azonban elsősorban az Intel-alapú chipkészletekre összpontosított, így komoly bajba kerülhet, amennyiben nem sikerül megszerezni a 800 MHz-es FSB licenszjogát. Az ALi Corp. 2003-ban a társaság tervei szerint újult erővel veti bele magát az alaplapi chipkészletek piacába, így a társaság számára sem lenne előnyös, ha a viszonylag kisebb, és a VIA "fennhatósága" alá tartozó AMD-vonalon kellene sikereket elérnie.

A chipóriás Intel az elmúlt hetekben nem tiltotta meg a tajvani Pentium 4 chipkészletek alkalmazását partnerei számára, de a társaság figyelmeztete ügyfeleit, hogy ezidáig egyik tajvani chipsetgyártó sem szerezte meg a 800 MHz-es rendszerbusz alkalmazásához szükséges jogokat, állítják egyes alaplapgyártók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • varia #6
    vegre, egy ertelmes ember
  • Tumor #3
    de kib@szott okosak vagytok bazze ! lol, csürhe ! Mer' az Intelnek az a jó, hogy ő a monopol és majd nem ad el semmit nem ?! van ennek ételme ? nincs. 1értelmű, hogy neki is az a jó, ha minél többen licenszelnek és gyártanak az dolgaikra épülő dolgokat, nem lesz ez másképp most sem. Csak kellett ide egy kamu cikk, amivel kicsit fel lehet pöckölni az olvasó tábort. vicc, hogy erre még ráadásul ugranak is.....