JohnnyCage

Dél-Korea jogtalanul támogatta a helyi DRAM gyártókat

Az International Trade Commission (ITC) bizottság szerint a dél-koreai kormány jogtalan állami támogatást biztosított a Samsung Electronics és Hynix Semiconductor DRAM gyártóknak, hátrányos helyzetbe hozva ezzel a külföldi versenytársakat.

A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) előzetes döntése szerint megalapozott volt az amerikai Micron Technology vádja, miszerint a dél-koreai kormány tisztességtelen támogatást adott a helyi DRAM gyártóknak. A Micron még tavaly novemberben nyújtott be panaszt a szervezetnél, mivel a cég állítása szerint a Hynix és Samsung cégeknek biztosított állami támogatás a memóriaárak jelentős csökkenéséhez vezetett, óriási veszteséget okozva ezzel a társaságnak.

Az ITC határozatát követően az ügy az amerikai Kereskedelmi Minisztérium asztalára kerül. Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma az előzetes tervek szerint január 27-én hozna előzetes határozatot, de az döntés a szakértők szerint várhatóan késni fog.

Steve Appleton, a Micron Technology elnöke a közelmúltban arról számolt be az ITC-nek, hogy a társaság a 2001-es, illetve 2002-es években egyenként mintegy 1 milliárd dollár veszteséget szenvedett el amiatt, hogy az államilag tisztességtelenül támogatott dél-koreai riválisok jóval alacsonyabb áron tudták értékesíteni DRAM chipjeiket.

A Hynix Semiconductor ügyvédei ugyanakkor a Micron saját közleményei alapján úgy látják, hogy a társaság jó eredményeket ért el az időszakban, és stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik. A dél-koreai társaságot ennek ellenére nem lepte meg az ITC előzetes döntése. Daniel Porter és James Durling ügyvédek szerint a rövid döntési határidő miatt az ITC előzetes ítélete ilyen ügyekben kizárólag elmarasztaló lehet, amennyiben a sérelem megalapozottnak tűnik. "Az általános jogi gyakorlat szerint bizonytalanság esetén az ügy korai szakaszában a panaszos felé billen a mérleg" - mondta Durling, aki szerint a részletekre is kiterjedő alapos vizsgálat során nyilvánvalóvá fog válni, hogy a Micront nem érte sérelem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Devla #5
    Egyaltalan mi koze a sok fasz amcsinak ahoz, hogy Del-Korea kormanya milyen cegeket tamogat?
  • hugi_0 #4
    jahh es samsung tamogatta a World Cyber Games-t is nelkuluk en sem utazhattam volna Soul-ba :-))
    (talan elfogult vagyok ?)
  • hugi_0 #3
    jahh es samsung tamogatta a World Cyber Games-t is nelkuluk en sem utazhattam volna Soul-ba :-))
    (talan elfogult vagyok ?)
  • hugi_0 #2
    jahh es samsung tamogatta a World Cyber Games-t is nelkuluk en sem utazhattam volna Soulba :-))
    (talan elfogult vagyok ?)
  • hugi_0 #1
    egyertelmuen haszna van belolle del-koreanak is