Franczy

Rohamosan nő a DSL előfizetők száma

Egy a DSL Forum munkatársai által készített felmérésből kiderül, hogy az elmúlt hónapokban példátlanul nagy mértékben nőtt azon számítógépes felhasználók száma, akik különböző DSL (Digital Subscriber Line) internetes szolgáltatásokra fizettek elő. A felmérés szerint 2002. július 1. és szeptember 1. között több mint 5 millióval gyarapodott a DSL előfizetők tábora. William V. Rodey, a DSL Forum elnöke a jelentés kapcsán elmondta, hogy eddig még soha nem növekedett olyan jelentős mértékben a DSL szolgáltatásokra előfizetők száma, mint a felmérés tárgyát képező hónapokban.

Jelen pillanatban világszerte mintegy 30 millió DSL előfizető található, és Rodey elmondása szerint a legfrissebb előrejelzések azt mutatják, hogy az ilyen jellegű internet előfizetéssel rendelkező felhasználók száma még az idei évben meghaladhatja a 36 milliót, vagyis az idei évből hátralévő néhány hétben újfent jelentős előfizetőszám növekedésre lehet számítani. A DSL technológia terjedése várhatóan az elkövetkezendő években sem veszít majd lendületéből, hiszen például a szakemberek úgy vélik, hogy a DSL felhasználók száma 2005-ben már akár a 200 milliót is meghaladhatja.

A DSL Forum munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy az említett felmérés csak és kizárólag a DSL előfizetőkkel foglalkozik, vagyis az egyéb szélessávú, így például a kábelmodemes felhasználókkal nem. A kábeltelevíziós hálózatokon nyújtott internet szolgáltatások egyébként az Egyesült Államokban általában 10 dollárral alacsonyabb havidíjjal rendelkeznek, mint a hasonló kategóriás DSL szolgáltatások. Az amerikai kábeltelevíziós internet előfizetők száma jelen pillanatban mintegy 15 millióra tehető, míg az amerikai DSL előfizetők száma ennek csak mintegy fele. Említésre méltó, hogy világszerte mintegy 20 millióan használnak kábeltelevíziós internet szolgáltatásokat. Az Egyesült Államokban a DSL szolgáltatók nem képesek lépést tartani a kábelmodemes szolgáltatókkal, azonban világszinten egyértelmű a DSL technológiák fölénye - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Rodey. A DSL Forum által készített jelentésből ezenkívül az is kiderül, hogy jelenleg Dél-Koreában a legnagyobb a DSL szolgáltatások aránya, ugyanis ezen távol-keleti országban lényegében minden negyedik felhasználó DSL előfizetéssel rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #8
    Nincs gond az árral. Igaz, hogy a 384-es kapcsolat 15 ezer forint/hó-ért van (én legalábbis ennyit fizetek érte), viszont ezért a pénzért legalább tökéletes minőségű szolgáltatást kapunk (és legalábbis az Axelero-tól azt kapok), ami ugyan "csak" 50 k/s letöltési sebességet biztosít, viszont ezerszer jobb, mont a fos Chello a maga (nevetséges) 15 gigás határával, amit én néhány nap alatt elhasználnék.
  • gyraph #7
    És én amióta optikai hálón szeretnék lenni...
  • reszcsi #2
    Nameg ha lenne
  • Lion #1
    és ha még olcsobb lenne