JohnnyCage

A mobiltelefon lehet a videójátékok otthona

A közeljövőben már nem csak azért csöröghet majd a mobiltelefon, mert bejövő hívásunk, illetve üzenetünk van: Lehet, hogy éppen egy új videójáték érkezett.

A szakértők szerint elmúltak azok az idők, amikor a mobiltelefonokat csak telefonálásra, illetve a későbbiekben üzenetküldésre lehetett használni. A mobiltelefonok, és mobilhálózatok folyamatos fejlődésével egyre több, mindinkább érdekes funkcióval bővül a felhasználók által elérhető szolgáltatások sora. Az új funkciókkal a mobilszolgáltatók nagyobb bevétel szerzését, a mobilgyártók pedig új készülékek vásárlását szeretnék biztosítani.

Jelenleg a multimédiás üzenetküldés (MMS) lehetősége mellett a szakértők a videójátékokat tartják olyan "kritikus alkalmazásnak", amelyek segíthetnek a mobiltelefon eladások, illetve a szolgáltatói bevételek növelésében.

A mobiltelefonos játékok kétségtelenül rengeteg felhasználó tetszését megnyerték, és a készülékek fejlődésével, a színes kijelzők elterjedésével egyre jobbak lesznek. Bár a színvonalas PC-s, illetve konzoljátékokkal nem szállhatnak versenybe, mindenképpen kellemes időtöltést jelenthetnek olyan helyzetekben, amikor valamiért várni kell néhány percet.

A szakértők azonban felhívják a figyelmet egy fontos tényre: Sok mobilfelhasználó rendszeresen játszik PC-s és konzoljátékokkal, így mobiltelefonján is csak igényes játékokkal hajlandó játszani.

Az International Data Corp. (IDC) piackutató cég jelentős növekedésre számít a mobil eszközökön keresztül biztosított játékszolgáltatások piacán. Amíg a mobil játékszolgáltatások amerikai előfizetőinek száma az idei évben hozzávetőleg 7 millió, ez a szám 2007-re várhatóan több, mint a tízszeresére, mintegy 71,2 millióra nő. A társaság szerint ebben komoly szerepet kap a nagysebességű adattovábbításra alkalmas hálózatok és készülékek elterjedése. Ezek az eszközök lehetővé teszik a jó minőségű játékok egyszerű és gyors letöltését.

A Gartner azonban már korántsem ilyen optimista a mobiltelefonos játékszolgáltatások jövőjét illetően. "Úgy gondolom, valóban rejlenek lehetőségek ezen a területen, de ahhoz, hogy a felhasználók tömegesen előfizessenek az ilyen szolgáltatásokra, grafikailag igen színvonalas játékok szükségesek" - mondta Phil Redman, a Gartner drótnélküli megoldásokkal foglalkozó elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bati #33
    Hali!
    Tudtok frankó (fullos) javas játékokat 7210-re?
  • Cheky #30
    a vodafonnak is van egy olyan szolgáltatása, hogy www-t tudsz nézni mobilon. Csak be kell írni a linket és már megy is.
  • Boborjan #9
    Tizenpárév? Szerintem annyira sem lesz szükséég ;-)
  • SGonzalez #3
    Te gameboy méretű telefont akarsz? Gratula!!