JohnnyCage

Közös chipgyárat épít a Fujitsu és a Toshiba

A japán Fujitsu és Toshiba cégek közös chipgyárat készülnek építeni, amely lehetővé teszi az óriási beruházási költségek jelentős lecsökkentését, közölte a Fujitsu egyik képviselője csütörtökön.

A két társaság még júniusban kötött széleskörű együttműködési megállapodást, a közös chipgyár építésének tervét pedig várhatóan jövő márciusban, vagy áprilisban jelentik be a felek formálisan, mondta Toshihiko Ono, a Fujitsu elnökhelyettese.

Ono szerint, bár a társaság egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát a Toshiba-val, a cég jelenleg nem kívánja egyesíteni Flash memóriachip üzletágát a processzorgyártó AMD-vel. - Egyelőre nem tervezzük részlegeink egyesítését - mondta Ono válaszolva a közelmúltban napvilágot hírre.

A Toshiba-val közösen épített chipgyár már az új, 300 mm-es szilíciumostya alapanyagokkal fog dolgozni. A 300 mm-es alapanyagokból hozzávetőleg kétszer annyi chip állítható elő, mint a jelenleg általánosnak számító 200 mm-es változatokból, így a chipgyártás költsége mintegy 30 százalékkal csökkenhet. A 300 mm-es szilíciumostyákkal dolgozó gyárak építése azonban óriási költségekkel jár, amely komoly megterhelést jelent a problémákkal küszködő japán chipgyártók számára.

A japán társaságok úgy próbálják meg lecsökkenteni a 300 mm-es gyárak hozzávetőleg 2,4 milliárd dolláros építési költségét, hogy összefognak, és közösen építik fel a gyárakat. A Fujitsu és Toshiba cégek közös chipgyárában elsősorban a memóriát, processzort, és egyéb komponenseket is tartalmazó rendszerchipek előállítása fog folyni. Az egyre népszerűbbé váló rendszerchipek többek között olyan eszközökben találhatók meg, mint a digitális fényképezők, a nyomtatók, és a fénymásolók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!