JohnnyCage

SDRAM-alapú alaplapokkal növelik az eladásokat

Az SDRAM memóriák rendkívül alacsony ára, valamint a DDR-SDRAM változatok kismértékű hiánya miatt a vezető alaplapgyártók az utóbbi hetekben olcsó SDRAM támogatású alaplapokkal próbálták növelni eladásaikat.

A hagyományos SDRAM memóriamodulok ára jelenleg a DDR változatok fele, esetleg egyharmada. A vezető alaplapgyártók ezért olyan meglehetősen olcsó alaplapokat dobtak piacra a közelmúltban, amelyek támogatják a kifutóban lévő memória technológiát. A társaságok azt remélik, hogy az olcsó alaplapok azon felhasználók vásárlókedvét is meghozzák, akik egyébként nem kívánták fejleszteni számítógépüket, és új rendszer vásárlásán sem gondolkodtak.

Az egyébként is inkább az olcsó alaplapok szegmensére koncentráló Elitegroup Computer Systems (ECS) mellett a Micro-Star International (MSI), az ASUSTeK Computer leányvállalataként ismert kínai Hua Ching, valamint a másodvonalbeli cégek is célba vették az olcsó, SDRAM támogatású alaplapok piacát.

A Hua Ching Asrock márkanéven megjelenő SDRAM-alapú megoldásain rendre két DDR-SDRAM foglalat is megtalálható, így a felhasználó később gyorsabb memóriákkal javíthat rendszerének teljesítményén. A társaság úgy véli, az SDRAM memóriák alacsony ára, valamint a DDR változatokból kialakult hiány reális keresletet gerjesztett az ilyen megoldások iránt, amely a jövő év első negyedéig mindenképpen el fog tartani.

Az Intel 845S chipkészletére épülő alaplapok nagykereskedelmi darabára jelenleg 47-48 dollár között mozog, ami valóban felkeltheti a felhasználók vásárlókedvét. A 845S-alapú Pentium 4 alaplapokból jelenleg az ECS, illetve az MSI cégek gyártják a legnagyobb mennyiséget.

A Silicon Integrated Systems (SiS) 645DX, illetve integrált grafikus 650GX chipkészleteire épülő Pentium 4 alaplapok nagykereskedelmi darabára hozzávetőleg 45 - 50 dollárra csökkent a közelmúltban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!