JohnnyCage

5-10 %-os visszaesés az alaplappiacon novemberben

A Goldman Sachs piackutató cég előjelzése szerint az alaplapgyártók novemberi eladásai jelentősen elmaradnak az egyébként kiemelkedően jó októberi eredményektől.

A vártnál élénkebb karácsonyi vásárlószezon következtében a vezető alaplagyártók igen jó hónapot zártak októberben. A Gigabyte Technology és Micro-Star International (MSI) cégek megdöntötték havi eladási rekordjukat, és 23,6, illetve 29,8 százalékkal nagyobb havi összbevételt regisztráltak, mint tavaly októberben. A piacvezető ASUSTeK Computer októberi eredményénél ezidáig csak egyszer tudott jobban teljesíteni.

A Goldman Sachs előjelzése szerint azonban a társaságok nem számíthatnak hasonlóan jó eredményre novemberben. Bár az alaplapok iránti kereslet továbbra is meglehetősen erős, egyes kritikus komponensek folyamatos hiánya lecsökkenti a társaságok gyártókapacitását. A Goldman ezért hozzávetőleg 5 - 10 százalékos visszaesésre számít novemberben, ami a kimagasló októberi eladások fényében összeségében még nem lesz rossz eredmény.

A piackutató cég szerint az alaplapok iránti kereslet elsősorban azért lesz továbbra is erős, mert a forgalmazók az alkatrészhiány miatt igyekeznek nagyobb raktárkészletet felhalmozni. Az Intel és AMD processzorok árcsökkenése emellett várhatóan újabb vásárlási hullámot fog indítani.

A meg nem nevezett alaplap komponensek hiánya november második felétől azonban jelentősen korlátozni fogja az alaplap gyártók kapacitását, így a társaságok nem tudják megismételni az októberi eredményeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!